У Раді пропонують скасувати свята 8 березня, 1 та 9 травня



У Верховній Раді запропонували скасувати святкування 8 березня, 1 травня та 9 травня.

Такий законопроєкт зареєстрували в парламенті 13 лютого.

Варто зауважити, що зараз у воєнний час і так всі свята скасовані і додаткових вихідних немає.

Замість 8 березня, коли зазвичай в Україні відзначають Міжнародний жіночий день, депутати пропонують запровадити вихідний 25 лютого, у день народження поетеси Лесі України, День української жінки.

Крім того, вони пропонують скасувати 1 травня, коли з радянських часів в Україні традиційно відзначали День праці, та 9 травня, коли відзначали День перемоги.

Натомість вони пропонують додати до державних свят Шевченків день 9 березня у день народження поета Тараса Шевченка та День матері - у другу неділю травня.

Замість святкування «Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні» 9 травня, яке використовується росією як головне ідеологічне обґрунтування агресії, закінчення Другої світової війни на європейському фронті у світі відзначається 8 травня.

Нардепи пропонують залишити День пам'яті та примирення 8 травня, як і передбачено президентським указом.

У пояснювальній записці до законопроєкту йдеться, що зараз під час війни з агресором відновлюється український погляд на світ і формуються нові традиції нації-переможця, які потребують закріплення і на символічному рівні державного календаря, покінчивши з нав'язаними традиціями минулої спадщини.

У Раді пропонують скасувати свята 8 березня, 1 та 9 травня, фото-1

Читайте також:

  • З березня минулого року не живу у Слов’янську. Записки війни у Слов’янську
  • У лютому-березні ми очікуємо дуже активних подій на фронті - ГУР


AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW