Тернополянам розповіли, де можна зробити малесеньким діткам малодозовий рентген за 5 хвилин



Цифрова рентгенографія - це один з найбезпечніших, точних і швидких методів діагностики органів, кісток і м’яких тканин.Однак, коли йдеться про дітей, батьків непокоїть питання про те, з якого віку можна робити рентген дитині. Тривога за здоров'я обґрунтована, адже під час процедури організм зазнає невеликого опромінення. Якщо дорослій людині рентген навряд чи зашкодить, то щодо дитячого організму, що росте, обережність зайвої не буде. При флюорографії більше променеве навантаження на противагу рентгену на обладнанні новітнього зразка в  МЦ «Оксфорд Медікал Тернопіль», тому це обстеження дозволено проводити навіть найменшим пацієнтам.

ПОКАЗАННЯ ДО РЕНТГЕНОГРАФІЇ У ДІТЕЙ

Рентген дозволяє виявити величезну кількість різних патологій внутрішніх органів, м'яких тканин та кістково-суглобової системи.Нерідко рентген потрібний при розвитку запальних процесів. Дитина не завжди може описати симптоми (особливо в ранньому віці), тому іноді для встановлення діагнозу та лікування лікар призначає обстеження.

При дисплазії кульшового суглоба питання про те, з якого віку можна робити рентген дітям, відходить на другий план. Ця вроджена патологія без належного лікування може призвести до порушення функції ніг, внаслідок чого дитина залишиться інвалідом протягом усього життя. Щоб діагностувати небезпечну патологію, фахівець може призначити рентген за її перших ознак. Навіть у віці 4-5 місяців.

Переваги рентгенографії:

  • висока якість знімків;
  • швидкість проведення дослідження;
  • проводиться без спеціальної підготовки пацієнта;
  • безпеказа рахунок низького променевого навантаження;
  • можливі консультації суміжних спеціалістів щодо результатів обстеження;

    Та все ж показання для рентгену обов’язково потрібно узгодити з лікарем, для цього мають бути  вагомі клінічні покази.

    У яких випадках призначають рентген ?
  • вивихи і переломи;
  • захворювання органів грудної клітки;
  • захворювання суглобів і хребта;
  • захворювання нирок і сечовидільної системи;
  • підозра на онкологію ;
  • захворювання ендокринної системи;
  • захворювання шлунково – кишкового тракту;
  • різної патології органів отоларингологічної системи.

ПІДГОТОВКА І ПРОВЕДЕННЯ РЕНТГЕНУ

У більшості випадків обстеження не вимагає особливої підготовки. Достатньо лише забезпечити нерухоме становище маленького пацієнта на кілька секунд, поки робиться знімок. Однак слід врахувати, що на обстеження не можна одягати одяг із металевими деталями. В іншому, з якого віку не проводилася процедура, можна робити рентген дитині без особливих приготувань.

Як проводиться рентген?

Тактика проведення процедури залежить від досліджуваної області та методу обстеження. Найчастіше маленький пацієнт займає горизонтальне становище на спині чи боці. У деяких випадках дитині необхідно прийняти вертикальне положення.

Рентген дітям роблять за лічені секунди, але батькам важливо знати, з якого віку їхня дитина здатна зберігати нерухомість протягом коротких проміжків часу. У деяких випадках маленьких пацієнтів потрібно заспокоїти або навіть заколисувати.

Під час проведення обстеження в Оксфорд Медікал Ви можете бути впевнені у абсолютній безпеці і високій ефективності.

За детальною інформацією звертайтесь за тел.:(068)752 52 52 та (0352) 52 52 52.




AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW