У Верховній Раді України пропонують ввести нові штрафи для водіїв: за що можуть притягнути до відповідальності



Народні депутати запропонували штрафувати водіїв, які порушують правила безпечного перевезення тварин у транспортних засобах.

Народні депутати Олександр Юрченко та Антоніна Славицька подали до Верховної Ради документ "Про внесення змін до деяких законів України щодо безпечного перевезення тварин автомобільними транспортними засобами" (№9016).

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що "поширеною практикою, особливо серед жінок, є тримання дрібних собак на колінах, кистях або руках під час керування транспортним засобом".

У ній зазначається, що тварини можуть відволікати водія та перешкоджати керуванню.

У документі також зазначається, що в разі раптової зупинки або зіткнення, через відсутність спеціалізованого транспорту або надійних утримуючих пристроїв, тварина стає "снарядом" і може влучити в людину, спричинивши серйозні травми або смерть.

"Наприклад, при дорожньо-транспортній пригоді на швидкості 50 км/год собака вагою 20-25 кг буде відкинута вперед з силою удару близько 700 кг", - йдеться в документі.

Законопроект пропонує зобов'язати водіїв перевозити тварин таким чином, щоб вони не заважали керувати автомобілем і дотримуватися правил дорожнього руху. Однак не уточнюється, як саме це має відбуватися.

Водночас законопроектом пропонується запровадити адміністративну відповідальність за порушення правил перевезення тварин. Вирішено, що водіїв штрафуватимуть на суму не менше 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 510 гривень, і не менше 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 850 гривень, якщо порушення вчинено повторно протягом року.

Читайте також: Порятунок знайдено: як найпопулярніша спеція на вашій кухні здатна протистояти плісняві та грибку

Без 1-го травня та Дня Перемоги: У Верховній Раді пропонують позбутися деяких "червоних дат" календаря



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW