На Кам'янеччині браконьєри в заповіднику вполювали лиса



Водні поліцейські виявили браконьєрів, які полювали на території національного природного парку "Подільські Товтри".

На момент виявлення зловмисники встигли розставити в лісі 18 металевих петель та незаконно вполювали лиса. Повідомили у пресслужбі Кам’янець-Подільського районного управління поліції.

Подія трапилась 10 лютого близько 11:00 години неподалік с. Демшин, що на Кам’янеччині. Працівники сектору водної поліції патрулювали прибережну територію р. Дністер, коли побачили двох чоловіків, які виходили з лісу та щось несли в руках. Під’їхавши ближче, поліцейські побачили в одного з чоловіків мертвого лиса в металевій петлі.

Як виявилось, двоє жителів села Демшин полювали в заповіднику на хижих тварин, використовуючи для цього спеціальні металеві петлі. В одну із них і потрапила впольована лисиця.

Водні поліцейські викликали на місце слідчо-оперативну групу, члени якої виявили поблизу ще 18 металевих петель. Наразі сума завданих браконьєрами збитків встановлюється.

За даним фактом слідчі Кам’янець-Подільського районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 248 (Незаконне полювання, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України та встановлюють обставини події. За скоєне зловмисникам може загрожувати покарання у вигляді штрафу, обмеження чи позбавлення волі на строк до п'яти років.

Читайте також:"На Хмельниччині 14 лютого – без відключень, можливі лише на півночі області".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW