Вибух газових балонів на підприємстві у Києві: правоохоронці затримали керівника майстерні



Через вибух газових балонів на території колишнього заводу у Дарницькому районі столиці, внаслідок чого загинуло 4 людей, повідомлено про підозру керівнику майстерні. Його звинувачують у порушенні правил безпеки.

Про це повідомили в Київській прокуратурі.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури у межах розслідування, розпочатого за фактом вибуху у Дарницькому районі столиці, затримано та повідомлено про підозру мешканцю Київщини у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ч. 2 ст. 272 КК України), - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 9 лютого на території колишнього заводу у Дарницькому районі столиці стався вибух, внаслідок якого загинуло четверо людей, ще п’ятеро отримали тілесні ушкодження.

Епіцентром вибуху стала одноповерхова промислова будівля.

Слідство встановило, що приміщення використовувалося як виробничий цех з виготовлення та оброблення ювелірних виробів. У своїй роботі працівники майстерні використовували газове обладнання.

Слідство встановило, що деякі елементи вказаного обладнання були виготовлені «кустарним» способом, а газові балони, в порушення встановлених вимог, розміщувались в приміщенні, де безпосередньо працювали люди.

Також встановлено, що з працівниками інструктажі та навчання з охорони праці та дотримання норм пожежної безпеки не проводились, та їх не було забезпечено засобами колективного та індивідуального захисту.

Внаслідок таких недбалих дій, під час проведення газополум’яних робіт, які відносяться до робіт з підвищеною небезпекою, стався вибух газових балонів. На момент події у приміщенні перебувало близько 20 робітників.

Керуючого ювелірною майстернею затримали. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Тривають слідчі дії.

Йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Раніше ми писали, що армія рф випустила по Україні понад 70 ракет, 10 з них знищили в повітряному просторі Києва

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW