В Дніпрі та області скасували екстрені відключення світла: чи діють стабілізаційні графіки



Енергосистема України зазнала сьогодні 14 масованого ракетного удару та вночі – 16 атаки ворожими БПЛА. Основною ціллю росії знову були електростанції та об’єкти високовольтної мережі. У зв'язку з цим в Дніпрі та області були введенні екстрені відключення світла. Наразі їх скасовано, регіон повернуто до стабілізаційних графіків.

Про це повідомляє сайт 056.

Ремонтні бригади «Укренерго» вже займаються ліквідацією наслідків прильотів та розпочинають аварійно-відновлювальні роботи.

Дефіцит в енергосистемі – значний. Найбільш складна ситуація наразі на Харківщині. Зараз там тривають аварійні відключення. Мережеві обмеження через атаку діють на Хмельниччині, а також зберігаються на Одещині та Київщині.

В інших регіонах поступово покриття споживання повертається у межі визначених лімітів.

На 10 лютого НЕК Укренерго надав обмеження споживання для Дніпропетровської області на рівні 59% від поточної потреби електроенергії області при поточній температурі повітря, включаючи населення, промисловість та критичну інфраструктуру.

Графіки доступні на кількох сайтах. Можна знайти свою адресу на сайті ДТЕК Дніпровські електромережі. Якщо ви абонент ЦЕК, то на сайті компанії.

У разі перенавантаження ресурсів можна перейти на сайт Yasno, який також має стабілізаційні графіки для Дніпра та окремих населених пунктів області.

"Просимо вас помірно користуватися електроенергією, особливо в пікові години навантаження – вимкнути всі прилади з розетки в період відключення. Після того, як світло з’явилось – вмикати от їх по черзі. Це допоможе уникнути масштабних аварій на електромережах через и перевантаження. Слідкуйте за оновленням інформації на наших офіційних ресурсах", - звернулись в ДТЕК.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW