«Вода раз на три дні. Все нормалізувалось!» Чому росіяни не можуть вирішити проблеми з водою в окупованому Донецьку, - ФОТО ВІДЕО



Після того, як росія оголосила про початок повномасштабної війни (яку сором’язливо називає спеціальною операцією), українська влада перекрила водогін з каналу Сіверський Донець. 

Майже дев’ять років окупанти користувались водою з Сіверського Донця, не сплачуючи за це ані копійчини. І вважали це нормою.

Але повномасштабний наступ росії зробив неможливим забезпечувати окуповані території водою так, немов немає війни.

Росіяни розповідають мешканцям Донецька, що у проблемах з водою винні українці, які підірвали водогін. Саме про це розповідає дончанка на відео «Оплот ТВ». Проте це не так. Якби не повномасштабний наступ, Донецьк міг і далі отримувати безкоштовну воду та жити відносно комфортним життям. Без розвитку, але і без бомб та комунального пекла.

Тепер донецькі ненавидять маріупольців.

«У них працює фонтан,  а ми тижнями не можемо помитися», - каже одна відома донецька блогерка.

Російські загарбники навіть опалювальний сезон не змогли забезпечити через нестачу води в опалювальних системах, настільки складна ситуація.

«Влітку було дуже погано, доводилось далеко йти за водою. А зараз все добре, все нормалізувалось. Воду привозять раз на три дні», - каже дончанка, яка ще рік тому мала не тільки холодну воду ЩОДНЯ, а і гарячу. Тепер вона вважає, що норма – це коли тобі привозять воду раз на три дні.

Окупанти намагаються вирішити проблему. Але без України забезпечити регіон водою – неможливо. Так само, як і в Криму.

За інформацією російських пропагандистів, зараз вони завершують прокладання водопроводної труби в Донецьк аж із Таганрогу.

«Вода раз на три дні. Все нормалізувалось!» Чому росіяни не можуть вирішити проблеми з водою в окупованому Донецьку, - ФОТО ВІДЕО, фото-1

Ось як виглядає ця труба.

Окупанти кажуть, що вже пробним чином подають по цій трубі 7 тисяч кубометрів води на день. 

1 квітня вони пообіцяли завершити роботу. Максимальний об’єм води, який окупанти можуть пропускати через цю трубу, - 30 тисяч кубометрів.

Але! Цього критично мало для такого міста, як Донецьк. До війни Донецьк використовував щодня 250  тисяч кубометрів води на день, а влітку – до 350-400 тисяч.

Навіть якщо врахувати, що кількість населення в місті значно скоротилась, все одно 30 тисяч кубометрів води – це крапля в морі для такого великого міста.

Більше того, регіон Ростову-на-Дону та Таганрогу, звідки росіяни тягнуть воду, самі є вододефіцитними. Таганрог потерпає від вітрів, які фактично відганяють воду повністю з Таганрозького заливу. Тиск води після чого в міських мережах падає до нуля. 

«Вода раз на три дні. Все нормалізувалось!» Чому росіяни не можуть вирішити проблеми з водою в окупованому Донецьку, - ФОТО ВІДЕО, фото-2

Проблема Ростову пов’язана зі зневодненням Дону. Експерти вже зараз кажуть про гострий вододефіцит в регіоні і критичну ситуацію з водою прогнозують на найближчі 2-3 роки.

«Вода раз на три дні. Все нормалізувалось!» Чому росіяни не можуть вирішити проблеми з водою в окупованому Донецьку, - ФОТО ВІДЕО, фото-3«Вода раз на три дні. Все нормалізувалось!» Чому росіяни не можуть вирішити проблеми з водою в окупованому Донецьку, - ФОТО ВІДЕО, фото-4

Тож ситуація з водою на Донбасі повністю повторює ситуацію з водою у Криму І є лише один спосіб вирішення цієї проблеми – деокупація.

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW