У Запоріжжі екс-голова однієї з районних адміністрацій через суд намагається оскаржити своє звільнення



Колишній очільник Дніпровського району міста Запоріжжя Віталій Змієнко подав чотири позови до Запорізького окружного адміністративного суду проти виконуючого обов’язки міського голови щодо свого звільнення.

Про це повідомляє 061 з посиланням на реєстр судових рішень.

Зокрема, екс-голова району просив визнати протиправним та скасувати розпорядження міського голови від 18.11.2022 №1880 к/тр «Про оголошення догани В. Змієнку», розпорядження від 26.09.2022 №230р «Про проведення службового розслідування», просить поновити службові повноваження голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Дніпровському району з виплатою середнього заробітку за час вимушеного прогулу, пов`язаного з відстороненням і виплатою також моральної шкоди.

По трьом з чотирьох позовів суд відмовив у задоволенні, проте Віталій Змієнко буде намагатись оскаржити це рішення в апеляційному суді.

В коментарі для 061 Змієнко зазначив, що вважає своє відсторонення, догану і подальше звільнення незаконним.

«Мене усунули від роботи. Поміняли замки у кабінеті. Сфабрикували дисциплінарний проступок, виписали догану. Підробили акти з гуманітарки та звільнили за статтею. Я незручна людина для них. Я виходив один проти них з мешканцями Медведєва 7! Я колишній помічник Буряка. Їм потрібні свої люди. Які підписуватимуть завищені цифри, коситимуть траву на мільйони гривень на мороз і таке інше… Для мене важливі ці позови тим, що я показую на своєму прикладі, що за справедливість треба боротися. І те, що один може бути в полі воїн», - зазначив він.

Згідно з реєстром судових рішень, догану Змієнко було оголошено через те, що він з 26.09.2022 був відсторонений від виконання службових обов`язків голови районної адміністрації за розпорядженням Куртєва, проте 29 вересня зустрівся нібито як посадова особа з мешканцями району (головами ОСББ). Змієнко зазначив, що не був ознайомлений з цим розпорядженням і ніякого документу про проведення зборів мешканців району він не видавав. Саме ж службове розслідування проти Змієнко розпочали через адміністративне провадження щодо неповідомлення про конфлікт інтересів. З’ясувалося, що у Змієнко є довіреність на катер Celebrity 180, що належить третім особам, проте це судно якийсь час зберігалося в приміщення гаражу його районної адміністрації. У поліції зазначили, що про цю історію з конфліктом інтересів він мав би повідомити свого безпосереднього керівника. Провадження тоді закрили через закінчення строків накладення адміністративного стягнення, проте в мерії вирішили з цього приводу провести ще своє службове розслідування.

Наразі позови Змієнко розглядатимуться в апеляційному адміністративному суді місто Дніпро.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що головою Дніпровської райадміністрації Запоріжжя призначено Віталія Змієнка у вересні 2019 року. Раніше він очолював інспекцію з благоустрою Запорізької міської ради.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW