Світло в Одесі: все, що відомо на ранок 9 лютого



За ніч в Одеському районі трапилось понад сто локальних аварій, наразі над їх ліквідацією працюють відповідні служби. Крім того зараз для Одеської області тестують графіки відключення світла, які ДТЕК має анонсувати не пізніше, ніж ввечері 9 лютого.

Про це повідомив голова Одеської ОВА Максим Марченко.

Також відомо, що в Одесі 9 лютого не курсують тролейбуси та трамваї. В Одеській області діють екстрені відключення світла. Про це повідомили у пресслужбі КП "Одесміськелектротранс".

Водночас речник Одеської ОВА Сергій Братчук каже: попри хороші новини від "Укренерго", ситуація залишається складною.

"На жаль, ситуація залишається ще досить складною. Однак ми знаємо що робити. Повна комунікація з "Укренерго", "ДТЕК Одеські електромережі". І повна комунікація з урядом. До Одеси прибули потужні генератори. Близько 100. Майже 40% встановили до об'єктів критичної інфраструктури", – сказав Братчук.

Графіки, складені раніше для погодинних вимкнень, не діють. Напередодні в Укренерго повідомили, що вже до вечора 8 лютого скоротять тривалість відключень світла, адже ремонтним бригадам вдалося подати додатковий обсяг електроенергії у регіон.

8 лютого ввечері енергетики на Одещині перепідключали високовольтне обладнання, через що могли бути коливання напруги, повідомили в ДТЕК Одеські електромережі.

Нагадаємо, вранці 4 лютого в Одеському районі трапилась аварія на одному з об'єктів енергетичної інфраструктури. Пізніше в "Укренерго" повідомили, що внаслідок аварії без світла залишилась Одеса та Одеський район. З ладу вийшло обладнання, яке неодноразово зазнавало ракетних атак російської армії.

Заклади освити пішли на вимушені канікули з понеділка, 6 лютого. З середи, 8 лютого,  дитсадочки та деякі школи поновили роботу.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW