У Тернополі мешканець Донеччини виправдовував агресію росії: суд позбавив його права обійняти певні посади



У Тернополі судили мешканця Донеччини, який виправдовував дії країни - агресорки. Вирок суд опублікував в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як зазначається в матеріалах справи, 28-річний переселенць Микита П.  раніше не судимий, з середньою освітою. Разом з мамою виїхав з рідного міста Селідове, що на Донеччині після початку повномасштабного вторгнення. Певний час хлопець мешкав у одному з гуртожитків Тернополя.

"Одного вечора чоловік публічно почав розповідати, що він підтримує дії Владіміра путіна, що західні області України також будуть окупованими, і що російські сили "наведуть порядок". Відомо, що у суді чоловік розкаявся та зазначив, що не підтримує російську агресію, а так висловлювався лише через те, що "був злий" через сварку з комендантом",- йдеться у вироку суду.

На судовому засіданні обвинувачений  свою провину визнав. Пояснив, за його словами, того вечора  "був злим і почав сваритись з ним у присутності свідків", запевнив, що до збройної агресії росії відноситься негативно, а всі його слова були сказані на ґрунті злості.  Суд визнав чоловіка винним у порушенні ч.1 ст. 111-1 ККУ (колабораційна діяльність). Йому на десять років заборонили обіймати посади в правоохоронних органах, органах державної влади та місцевого самоврядування. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW