Допомогли вагітній жінці та дітям. Через негоду рятувальники Франківщини витягували авто з кюветів



Увечері 5 лютого у селі Торговиця, що на Івано-Франківщині, рятувальники витягли з кювету автомобіль, в якому перебували восьмеро людей, зокрема вагітна жінка та двоє дітей. Через погіршення погоди надзвичайники у вихідні чотири рази виїздили для буксирування транспорту, що з’їхав з проїжджої частини дороги.

Про це повідомляють на Facebook-сторінці Держслужби з надзвичайних ситуацій, пише Суспільне.

Вночі 6 лютого добровольці пожежної команди селища Заболотів допомогли водію витягнути автомобіль, що з’їхав у кювет у селі Зібранівка Заболотівської громади.

Також у селищі Гвіздець, що на Коломийщині, поліцейський офіцер громади разом з рятувальниками витягли з кювету Mercedes-Benz Sprinter та автомобіль спецтехніки. Також допомога знадобилася водію автобуса у Косові, який з'їхав з проїзної дороги через погоду.

На значній території Івано-Франківщини тривають снігопади, пишуть у Службі автомобільних доріг області. Для забезпечення проїзду та протиожеледної обробки шляхів минулої доби залучили 50 автомобілів спецтехніки та 63 робітників.

6 лютого станом на 6:00 на Яблуницькому перевалі працювали чотири спецавтомобілі, на Вишківському — три. Дорожнє покриття — чорне мокре, у високогір'ї місцями засніжене.

"Якщо під час вашої подорожі відбувається різке погіршення погодних умов, радимо скористатися стоянками (місцями відстою) або об’єктами дорожнього сервісу на автодорогах області", — йдеться у дописі.

Дізнатися перелік місць відстою транспорту можна за посиланням.

При погіршенні погоди водіям рекомендують:

  • дотримуватися швидкісного режиму, дистанції та відмовитися від ризикованих маневрувань;
  • при наближенні до пішохідних переходів та місць розташування дитячих закладів знижуйте швидкість до мінімуму;
  • увімкнути габаритні вогні чи протитуманні ліхтарі;
  • не використовувати автотранспорт із літніми шинами.


AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW