1500 кг дрів на 1 кг "унітаза Горького": росіяни хочуть обміняти дрова на демонтовані у Дніпрі пам'ятники. Дніпряни запропонували курс, - ДОКУМЕНТ



На електронну пошту міської ради Дніпра надійшов лист від "глави адміністраціі городского посєлєнія "Город Крємьонкі" Калужской області" Сєргєя Гусєва, у якому посадовець пропонує обміняти демонтовані пам'ятники відомим росіянам на дрова для населення України. У відповіді міськради Дніпра уточнюються деталі щодо об'єму та курсу обміну.

Про це сайт 0564.ua повідомляє з посиланням на Facebook-сторінку Євгенія Гендіна, позаштатного радника міського голови Дніпра.

У листі представника країни, яка, як пише Гендін, "перекувала балалайки на кувалди", згадуються пам'ятники Горькому, Чкалову та Пушкіну. 

А також міститься звернення до міського голови Дніпропетровська. Отож "господіну Сєргєю" пояснили, що такого міста вже не існує.

Щодо "сноса" пам'ятників пояснили, що вони передані на зберігання до вирішення їхнього статусу як культурної спадщини. А ще зупинились на питанні курсу, за яким належить здійснити обмін пам'ятника Горькому на дрова.

Зокрема, секретар міськради Дніпра зазначив, що пам'ятник Горькому дорогий серцю кожного дніпрянина і отримав нарожну назву "Горькій на унітазє", що може вплинути на курс обміну. Однак у мыськрады Дныпра готовы обговорювати такий обмын за курсом PGR/DRV не меншин, ніж 1/1000, тобто тисяча кілограмів дрів на кожен кілограм статуї Горького. Водночас "унітаз" пропонується обмінювати по вищому курсу - 1/1500, оскільки він має велику цінність для кожного росіянина.

Читайте також: У Дніпрі двох Пушкіних, Горького, Чкалова... передали у "Зооконтроль", - ДОКУМЕНТ.

Детальніше зі змістом листів можна ознайомитись тут:

Фото з Facebook-сторінки Євгенія Гендіна



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW