В Україні запрацювали нововведення в процедурі розмитнення авто: як тепер розраховуються платежі



В нашій державі від тепер потрібно вносити заставу у розмірі повної вартості розмитнення транспортного засобу. У випадку, якщо вартість митного платежу буде перевищена сумою авансу, то різниця буде повернена власнику згодом.

Повідомляється, що з 1 лютого в Україні внесли корективи в механізм розмитнення автівок. З цього часу обов’язково вносити фінансову гарантію.

До 1 лютого для того, щоб ввезти з-за кордону деякі транспортні засоби, потрібно було оформляти попередню митну декларацію. А від тепер ви повинні внести заставні кошти, які будуть перераховані на рахунок митниці. Розмір цієї оплати становитиме повну вартість розмитнення автівки.

Наступною ланкою в новому механізмі стане перерахунок податків на регіональній митниці. Скоригувавши платежі, власнику транспортного засобу або повернуть зайві кошти, або змусять доплатити суму, якої не вистачатиме. Внесення авансових коштів стосується й електрокарів.

Крім цього, розмитнюючи автомобіль, ви можете скористатися послугами фінансового гарантування, які власним коштом можуть надавати деякі приватні компанії.

Більше того, навіть розмір митних платежів для авто буде розраховуватися за новою схемою. Розмитнення автомобілів в Україні включатиме в себе лише два збори – ПДВ та акцизний податок.

Нововведення в процесі дадуть змогу зменшити вартість розмитнення деяких автомобілів. Іноді митні платежі будуть навіть більшими. Щоб розмитнити автомобіль можна буде скористатись допомогою державного порталу "Дія". Цей механізм стане автоматичним, а щоб підрахувати вартість послуги достатньо буде ввести VIN-номер.

Читайте також: Українські лікарі просять бути обачними приймаючи популярний препарат: може бути небезпечним



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW