Цього року випускники миколаївських шкіл знову складатимуть НМТ-тест замість ЗНО: які предмети обов'язкові та коли розпочнеться реєстрація



Після закінчення 2022 - 2023 навчального року абітурієнти знову складатимуть мультипредметний тест замість ЗНО.

Як повідомив директор Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти Максим Кирпенко кореспондентам "Суспільного", таке рішення ухвалило Міністерство освіти та науки України. Відповідне тестування абітурієнти писали й у 2022-му.

Кирпенко говорить, що абітурієнти можуть самі вибрати місце, де їм зручно скласти тест, але тестування відбудеться лише на підконтрольній Україні території.

Розпочнеться реєстрація на НМТ-тест у квітні. 

Діти з окупованих територій матимуть можливість вступити без проходження національного мультипредметного тесту, порядок вступу готується окремо. Для учнів, які перебувають за кордоном, створять пункти тестування.

Тест вступники 2023 року писатимуть три години. Обов'язковими для складання — українська мова і математика. Третій предмет — на вибір.

Нагадаємо, що минулого року випускники шкіл також здавали мультипредметний тест. 50 миколаївських випускників склали Національний мультипредметний тест на максимальні 200 балів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW