У Кам’янці-Подільському працюватиме ізолятор для затриманих європейського зразка



Поліція ввела у експлуатацію ізолятор тимчасового тримання затриманих у Кам’янці-Подільському, обладнаний відповідно до європейських стандартів та вимог.

Після капітального ремонту у приміщенні облаштовані сучасні кабінети для проведення слідчих дій, побачень з адвокатами, є спеціальний кабінет для інспектора з дотримання прав людини, а камери для затриманих приведені у відповідність до вимог комітету проти тортур Ради Європи.

Належні умови створені і для особового складу, який несе службу у цілодобовому режимі. Для правоохоронців облаштували зручну чергову частину, робочі кабінети та кімнату відпочинку.

Начальник Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області Руслан Герасимчук зазначив, що проект профінансовано Національною поліцією України.

В ізоляторі встановлено систему цілодобового відеонагляду "Кастоді Рекордс", яка дає можливість як забезпечити дотримання прав осіб які, тут перебувають, так і захистити права поліцейських та їхню репутацію від безпідставних звинувачень. Також введено посади інспекторів з дотримання прав людини, які відповідають за її роботу та реалізацію в повній мірі прав затриманих осіб.

Начальник сектору організаційного забезпечення діяльності місць тимчасового тримання ГУНП в Хмельницькій області Станіслав Бондатій розповів, що всього до штатної структури поліції Хмельниччини входить чотири ізолятори тимчасового тримання, які розташовані на території обслуговування трьох райуправлінь поліції.

У трьох з них умови тримання затриманих осіб приведені до вимог і рекомендацій Європейського комітету проти тортур. На черзі – ізолятор тимчасового тримання, розташований у Старокостянтинові, який планується повністю оновити у поточному році, – зазначили правоохоронці.

Фото: Поліції Хмельницької областіФото: Поліції Хмельницької області

Читайте також:"На Кам’янеччині сталася ДТП, в якій травмувались троє людей".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW