У Києві затримали киянина, який повідомляв персональні дані громадян за 2 тисячі євро



Оболонська окружна прокуратура повідомила про підозру мешканцю столиці, який за гроші розповсюджував персональні дані громадян.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, у 2022 році чоловік отримав доступ до інформації баз даних Головного сервісного центру МВС України, Пенсійного фонду України, Державної податкової служби, Бюро технічної інвентаризації, Держгеокадастру, банківських структур щодо сотень тисяч українських громадян.

Разом зі спільниками, він створив в Інтернет-мережі електронну інформаційну систему. З метою збагачення вони налагодили збут персональних даних громадян за 2 000 євро на місяць.

Підозрюваний особисто зустрічався із зацікавленими особами та після отримання коштів надав їм посилання на сайт із логіном та паролем для входу.

У киянина вилучили понад 340 тис євро, системні блоки, жорсткі диски, флеш-накопичувачі, телефони, посвідчення, печатки, паспорти громадян РФ тощо.

Підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 2 млн грн.

Раніше ми розповідали, що ДБР у Києві проводить обшуки у податковій: керівництво підозрюють у привласненні 45 млрд гривень

Також вас може зацікавити: У Авакова провели обшуки через аварію гелікоптера у Броварах

Головні новини Києва - 44.ua у Телеграмі: актуальні та превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW