«Мотор Січ» сплачувала податки у «днр» - СБУ



Служба безпеки інкримінує президенту АТ «Мотор Січ» В’ячеславу Богуслаєву сплачування податків терористичній організації «днр».

У ході слідчо-оперативних дій встановлено, що після початку повномасштабного вторгнення високопосадовець здійснював фінансування терористичної організації «днр» через сплату «податків» та «зборів».

Про це інформує пресслужба СБУ.

Серед іншого, він співпрацював з українським підприємством, яке з 2014 року знаходиться під контролем так званої днр. Його метою було постачання авіакомплектуючих до підприємств військово-промислового комплексу рф.

Встановлено, що через оборудку «бюджет» терористичної організації «днр» отримав понад 290 млн російських рублів у вигляді «податків» від реалізації авіапродукції для потреб росіян.

Одержані гроші керівники окупаційної адміністрації Донецька спрямовували на потреби військових угруповань рф, які беруть участь у бойових діях проти Сил оборони на східному фронті.

На підставі цих доказів слідчі Головного слідчого управління СБУ повідомили очільнику промислового гіганта про нову підозру за ст. 258-3 Кримінального кодексу України (сприяння діяльності терористичної організації).

Крім цього, під час нових обшуків правоохоронці виявили більш як два десятки медалей, грамот та почесних нагород президенту АТ «Мотор Січ» від представників військово-політичного керівництва рф.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності.

Читайте також:

  • Президента Мотор Січі викрили на співпраці з терористами «днр»
  • Відводив літак від селища: у Краматорському районі загинув командир авіаційної ланки Данило Мурашко
  • СБУ затримала депутата ОПЗЖ, який працював на російську розвідку

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW