Масована атака по Україні: силами ППО знищено 47 крилатих ракет



Триває триста тридцять сьома доба російського широкомасштабного вторгнення і масштабна повітряна тривога. Держава-терорист рф сьогодні завдала масованого ракетного удару по території України. 

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів скільки ракет випустив ворог по Україні. 

Противник здійснив 55 пусків ракет повітряного та морського базування (Х-101, Х-555, Х-47 «Кинджал», «Калібр», Х-59) з літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К та кораблів з акваторії Чорного моря.

Силами і засобами протиповітряної оборони Збройних Сил України знищено 47 крилатих ракет, 20 з них в районі столиці. Крім того, три із чотирьох керованих авіаційних ракет Х-59 не досягли своїх цілей.   

"Мета росіян залишається незмінною – психологічний тиск на українців та руйнування критичної інфраструктури. Але нас не зламати! 

Дякую військовослужбовцям, які тримають небо над Україною!", - додав Валерій Залужний. 

Міністр енергетики Галущенко повідомив, що найскладніша ситуація з електрикою у Київській, Одеській та Вінницькій областях.

Ворог влучив у енергетичний обʼєкт на Київщині: в області – екстрені відключення

У Київській ОВА повідомили, що під час масованої ракетної атаки в області були пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури, приватні та багатоповерхові будинки, автівки. 

Переважно йдеться про вибиті вікна, ушкоджені дахи та фасад.

Жертв і постраждалих немає.

Начальник КМВА Попко повідомив, що сили ППО збили всі ракети над Києвом. Так у повітряному просторі Києва було зафіксовано біля 20 ракет різного типу. Усі повітряні цілі знищені. 

Внаслідок падіння частин ракет загинув 55-річний чоловік. Ще дві людини отримали поранення, їх госпіталізували.

Об'єкти інфраструктури Києва працюють в штатному режимі.

Ворог цілив по об'єктах критичної інфраструктури на Одещині 

Згідно офіційного повідомлення ОК "Південь" під час масованої ракетної атаки ворог цілив по об'єктах критичної інфраструктури. Уражено кілька таких об'єктів у Вінницькій та Одеській областях. 

Силами оборони в зоні відповідальності військових було знищено 26 ворожих ракет повітряного і морського базування: 3 над Одещиною, 13 над Миколаївщиною, 7 над Херсонщиною і 3 над Вінничиною.

Внаслідок масованого ракетного удару є влучання та пошкодження декількох об’єктів енергетичної інфраструктури на Одещині та інших областях України, тому наразі є значні проблеми з електропостачанням. 

«Енергетики вже приступили до ремонтних робіт, але усунення пошкоджень займе певний час. Також дав доручення начальникам районних військових адміністрацій підключити ВНС та КНС до генераторів, там де дозволяє їхня потужність, організувати підвоз води для мешканців та забезпечити роботу Пунктів Незламності. Прошу поставитись з розумінням до ситуації. Влада та енергетики роблять усе можливе для ліквідації наслідків ворожого удару. Наразі ворожі літаки все ще в повітрі, триває повітряна тривога, прошу мешканців області знаходитись в укриттях до відбою!» - говорить начальник Одеської ОВА Максим Марченко.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW