Ворог обстріляв лікарню під Краматорськом. Хроніка великої війни: 26 січня



Розпочалася триста тридцять сьома доба російського широкомасштабного вторгнення.

Армія рф обстріляла вгатила по Слов'янську та Краматорську. На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка без суттєвих змін, наступальних угруповань противника не виявлено. На Сіверському напрямку противник обстріляв райони Леонівки, Ясної Поляни та Михальчиної Слободи Чернігівської області та Будівельного, Волфиного і Тимофіївки на Сумщині. На Слобожанському напрямку обстрілів зазнали райони двадцяти населених пунктів. Серед них - Бударки, Вовчанські Хутори, Липці, Вовчанськ, Красне і Нескучне Харківської області. На Куп’янському напрямку вогневого впливу зазнали Синьківка, Іванівка, Котлярівка і Табаївка Харківської області та Стельмахівка на Луганщині. На Лиманському напрямку ворог обстріляв позиції наших військ в районах населених пунктів Макіївка, Площанка, Червонопопівка і Невське Луганської області та Веригінського лісництва та Ямполівки на Донеччині. На Бахмутському напрямку вогневого ураження зазнали двадцять два населені пункти, зокрема, Іванівське, Краснополівка, Спірне, Бахмут, Озарянівка, Нью-Йорк, Кліщіївка та Курдюмівка Донецької області. На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Авдіївка, Водяне, Первомайське, Бердичі, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка. На Новопавлівському напрямку противник здійснив обстріли Богоявленки, Пречистівки та Золотої Ниви Донецької області. На Запорізькому напрямку від танкового та артилерійського вогню постраждали райони двадцяти п’яти населених пунктів, Серед них - Времівка, Вільне Поле, Новопіль Донецької області та Мала Токмачка, Новоданилівка і Оріхів на Запоріжжі. На Херсонському напрямку окупанти продовжують обстрілювати мирні міста і села. Постраждали двадцять населених пунктів, зокрема, Берислав, Антонівка, Дудчани, Качкарівка, Білозерка, Новокаїри, Републіканець та Херсон. Є жертви серед цивільного населення.На Донеччині в Іванівці під Краматорськом загарбники вчетверте з повномасштабного вторгнення обстріляли лікарню, де було 20 пацієнтів, ніхто не постраждав.

Про це у Телеграмі повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко та опублікував фотографії руйнувань. 

«Вчетверте з повномасштабного вторгнення росіяни обстріляли лікарню в Іванівці під Краматорськом — у ній було 20 пацієнтів, ніхто не постраждав», - написав Кириленко.

За його словами, на Волноваському напрямку за добу загарбниками пошкоджено 17 будинків у Вугледарі, вісім у Богоявленці; постраждали Пречистівка і Новоукраїнка.

На Донецькому напрямку напередодні росіяни обстріляли Курахове і Дачне зі «Смерчів», у результаті у селі пошкоджено двоповерхівку і гараж. В Авдіївці впродовж ночі були численні поодинокі обстріли та один масований артобстріл, на ранок — обстріли з артилерії, «Градів» та авіаракетами.

«На Горлівському напрямку 1 людина загинула і 1 поранена у Бахмуті. У Парасковіївці поранено 4 людини, пошкоджено 6 будинків, у Васюківці 4 будинки, у Никифорівці — ще 1. Під обстріли потрапили околиці Часовоярської громади та Іванопілля Костянтинівської громади», - зазначив керівник ОВА.

Він додав, що також напередодні росіяни завдавали ударів по містах у відносному тилу: у Слов'янську пошкоджено два будинки, у Покровську — територію підприємства.

У бою за Бахмут прикордонники знищили штурмовий підрозділ росіян

Бійці Державної прикордонної служби України в бою за місто Бахмут Донецької області ліквідували штурмовий підрозділ російських загарбників.

Про це повідомляє ДПСУ.

«Десяток солдатів країни-агресора спробували перевірити міцність оборонних позицій одного з прикордонних підрозділів. Наближення окупантів охоронці кордонів виявили заздалегідь й були готові зустріти зайд. Вогневий наліт від наших мінометників приголомшив загарбників, задля порятунку останні залягли. Прикордонники, під прикриттям обстрілу, раптово наблизились до противника й ліквідували більшість із атакувальників», – зазначили в Держприкордонслужбі.

Решта військових із ворожого підрозділу, за даними ДПСУ, утекли, діставши поранення різного ступеня важкості. Встановлено, що в підсумку спроба штурму коштувала російським загарбникам стрілецького відділення – шестеро їхніх військових загинули, четверо зазнали поранень.

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW