20 тисяч менеджерам, іншим менше: топ професій на ринку України



Замість традиційних у цьому списку IT-фахівців, зараз туди ввійшли продавці - консультанти, менеджери з продажу та водії.

Їхні заробітні плати є серед посередніх. Менеджерам пропонують 20 тисяч гривень, продавцям - 12 тисяч гривень, а водії можуть заробляти і до 22 тисяч.

Середньостатистична заробітня плата складає 15 тис./грн. Кадровий портал Work.ua повідомляє, що у рейтингу найпопулярніших, четверту та п’яту сходинки посідають професії кулінара та адміністратора. Їм пропонують оклад у 14 тис. грн та 13,5 тис. грн відповідно.

Вслід за вище згаданими фахами йдуть бухгалтери (15,5 тис. грн), касири (11,9 тис. грн) та менеджери по роботі з клієнтами (17,5 тис. грн). Закривають топ-10 офісні менеджери із пропонованою зарплатою розміром 14 тис. грн. та торгові представники з окладом 21 тис. грн.

Окрім цих професій, попитом серед роботодавців користуються фінансисти, працівники в галузі безпеки та зв’язківці. Більше того, в кінці минулого року помітно підвищився попит на "патрульного поліцейського" та "майстра із підключення інтернету".

Що ж до рівня оплати праці в поточному році, то його роботодавці підвищувати не поспішають. Пощастити може лише працівникам окремих приватних компаній та підприємств, де зарплата зросте за рахунок скорочення штату працівників.

Читайте також: Оплату готівкою за алкоголь, сигарети й пальне можуть заборонити: в Україні планують активніше боротися з тіньовим ринком



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW