В Запоріжжі судитимуть членів злочинного угрупування, які за гроші сприяли безперешкодному проїзду на окуповану територію



У Запоріжжі судитимуть трьох учасників корупційної схеми, які отримували гроші від цивільних людей за швидке проходження пункту пропуску для виїзду на тимчасово окуповану територію. Обвинувальний акт вже скеровано до Комунарського районного суду.

Про це повідомили в облуправлінні поліції.

26 серпня на території пункту пропуску в Запоріжжі поліцейські затримали двох чоловіків, які отримали гроші від людей за безперешкодний проїзд на тимчасово окуповану територію. У фігурантів вилучили 13 200 доларів США та 50 000 гривень, ці кошти вони отримали від 12 осіб в день затримання. Частину грошей чоловіки мали передати службовим особам місцевої військово-цивільної адміністрації, а також обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за сприяння безперешкодному проходженню фільтраційних заходів.

В Запоріжжі судитимуть членів злочинного угрупування, які за гроші сприяли безперешкодному проїзду на окуповану територію , фото-1

В ході розслідування встановлено, що 35-річний організатор корупційної схеми залучив до неї свою 37-річну дружину та 34-річного знайомого. Гроші, які вони отримали незаконним шляхом, вилучені. Також в рамках кримінального провадження за ч.2 ст. 369-2 ККУ (зловживання впливом) накладено арешт на майно підозрюваних на суму понад 2,8 мільйона гривень. Фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна. Підозрювані після внесення застави знаходились під домашнім арештом.

В рамках окремого кримінального провадження відкритого за ч. 3 ст. 368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) встановлюються службова особа, яка сприяла зловмисникам.

Як раніше писав 061, у Запоріжжі збільшилася кількість постраждалих будинків від ракетної атаки.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW