Замість звичайного укриття – «Кімната миру»: як школярі проводять час під час повітряних тривог у Чернігові



Інтерактивні ігри, пуфи, книжки та інфрачервоні обігрівачі. Таку гуманітарну допомогу передала організація Ukraine Friends одній зі шкіл Чернігова. Замість звичного укриття там облаштували «Кімнату миру», спускаючись в яку під час повітряних тривог діти можуть із користю проводити час: навчатись, грати та хоча б на деякий час відволікатися від реалій сьогодення. Про це повідомляє телеканал «Новий Чернігів».

– Це буде такий невеликий пункт незламності, радості для дітей. Школа була пошкоджена і, я знаю, тут вчаться дітки, у яких не залишилося домів, так як багато з району ЗАЗу. Також я хотіла підтримати й діток, хто тут вчиться і в принципі цю школу, бо її відновлювали і, звісно, потрібно багато чого ще робити, але така зона вже буде як таким великим плюсом, – депутатка ЧМР Юлія Дарницька.

Ukraine Friends – некомерційна організація, заснована у лютому 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення. Її члени активно допомагають нашій країні, зокрема працюють із дітьми та молоддю на деокупованих територіях та підтримують притулки для біженців у різних містах України.

Дастін Беккер

Дастін Беккер

– Я відчуваю велику прив’язаність до українців. За останнє десятиліття країна дуже багато пережила й показала таку відданість, таку жагу народу визначати курс їхнього життя та країни загалом. Це те, що я, як американець, дійсно поважаю. Ми тут, аби допомогти чим можемо, й щасливі привезти іграшки та ігри для дітей та зробити це місце простором, де діти зможуть бути дітьми, – розповідаєволонтер Ukraine Friends Foundation Дастін Беккер.

Олександр Решетков

Олександр Решетков

– Зараз взимку ми зрозуміли, що багато проблем з електроенергією, постійні обстріли й діти ховаються в бомбосховищах таких, як це, і вони, на жаль, повністю не облаштовані. Ми вирішили приїжджати в школи, міста по всій країні й облаштовувати такі невеликі «кімнати миру», – підкреслюєдиректор Ukraine Friends в Україні Олександр Решетков.

І працівники школи, і малеча приємно вражені допомогою від Ukraine Friends. За словами заступниці директора з навчально-виховної роботи Лідії Брики, облаштування такого простору є досить важливим, адже іграшки допомагають дітям уникнути стресу під час перебування в укритті.

– Іграшка це їх світ, це світ у якому вони живуть. Емоції задоволення. Я сама відчуваю себе як маленька дитина, мені самій хочеться сісти і гратися, – зауважує заступниця директора з навчально-виховної роботи Лідія Брика.

– Дуже класно, будемо сюди приходити й розважатися. Все гарно, мені все подобається. Я думаю тут буде цікаво погратися, познайомитися з кимось. Дякуємо нашим американським друзям, – говорять діти.

Надалі організація планує створити в Чернігові хаб-простір для соціалізації та інтеграції молоді, аби надати їм змогу повертатися з-за кордону та працювати на всіх можливих фронтах для нашої перемоги.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW