Активісти з ОВГ та Фонд Сергія Притули хочуть створити у Кривому Розі сучасний Центр для реабілітації військових та цивільних, - ФОТО



У Кривому Розі збирають кошти для створення сучасного "Цетру відновлення військових та цивільних". Створеням такого центру у нашому місті опікується ГО "Об'єднання відповідальних громадян" (надалі - ОВГ) та Благодійний фонд Сергія Притули.

Про це сайт 0564.ua пише з посиланням на інформацію ОВГ, оприлюднену у соцмережах.

Терміновий збір на викуп будівлі для "Центру відновлення військових і цивільних" у Кривому Розі було оголошено у грудні 2022 року.

"Відповідний варіант уже є — з привабливою ціною та можливістю максимального юридичного захисту угоди. Ніщо не завадить ОВГ стати власниками цієї будівлі — після того, як ми виплатимо еквівалент 65 000 доларів. Йдеться про будівлю площею понад 1800 кв. м з цікавою історією, розташовану поблизу річки й парку. Тут зручно налаштувати логістику, а конфігурація будівлі дозволяє змінити її під потреби центру", - повідомляють у ОВГ.

"Це буде комплексний підхід до реабілітації: кабінети для відновлювальних процедур, спеціальний басейн, приміщення для психологічної роботи та арт-терапії. У штаті – професійні реабілітологи. Простір з дотриманням інклюзивних аспектів. Гроші на перший період операційної роботи центру дають західні донори. Але на придбання самого приміщення маємо зібрати ми. Бо українці завжди підтримували своїх! Мета — зібрати 2 376 400 гривень на придбання двоповерхової будівлі з повноцінним цокольним поверхом, загальною площею понад 1800 м2", йшлося на Facebook-сторінці БФ Сергія Притули.

Детальніше про проєкт пише ОВГ:

"...У будівлі зробимо ліфт і загалом перетворимо її на максимально інклюзивну. Встановимо спеціально обладнаний басейн, організуємо приміщення для різноманітних фізичних і психологічних реабілітаційних заходів, арт-простори — від невеликої концертної зали до майстерень і галереї.

Ми вже збираємо досвідчених і небайдужих людей, які складуть кістяк команди центру, а також інтенсивно комунікуємо з людьми зі всього світу, які допоможуть експертизою, обладнанням та ідеями.

Одразу після придбання будівлі ми форсуємо виготовлення архітектурного проєкту і зможемо представити детальний план того, який вигляд і можливості матиме Центр.

Найближчим часом Центр буде зосереджений передусім на тих, кому треба реабілітуватися після війни — поранених військових, членах їхніх родин, цивільних, що стали жертвами бойових дій і втратили свої домівки. Себто на тих, кому ми в першу чергу маємо бути вдячними за Україну, яка вистояла, і тих, кому допомога потрібна найбільше.

Немає сумнівів, що завдяки накопиченому досвіду, розбудованій інфраструктурі і сформованій команді, Центр буде довгостроково корисним як для Кривого Рогу, так і для всієї України. Адже навіть коли всі наслідки війни буде подолано, українцям буде критично потрібна реабілітація — дітям з важкими захворюваннями, травмованим в автокатастрофах, людям, що перенесли інфаркти тощо".

Команда ОВГ закликала небайдужих підтримати проєкт фінансово:

"Тож просимо всіх небайдужих допомогти нам зробити перший крок. Він, по суті, відкриє шлях до інших, а ви станете невід’ємною частиною великого проєкту, який робитиме дива.

Реквізити:

Об’єднання Відповідальних Громадян

Реквізити:

UAH - Українська гривня

ГО ОБ’ЄДНАННЯ ВІДПОВІДАЛЬНИХ ГРОМАДЯН

ЄДРПОУ 39507416

в АТ КБ "ПРИВАТБАНК"

МФО 305299

№ UA863052990000026002000404630

Картка: 5169 3324 3008 3298

Чекаємо на вашу допомогу з приміткою "На придбання будівлі для Центру відновлення" в гривнях, доларах, євро або злотих. Якщо ви хочете зробити внесок у криптовалюті абощо, чи хочете долучитися до партнерства в будь-якому іншому варіанті — напишіть".

Днями ж на Криворіжжі побував Сергій Притула.

"Звірили годинники, уточнили бачення, подивилися об’єкт, де плануємо розмістити Центр, — цитує ОВГ слова Юлія Морозова, — Потреба в ньому щодня зростає. Виклики величезні, і в нас немає інших варіантів, окрім як об’єднувати зусилля".

"Таких центрів Україні потрібно буде багато, — зазначає директорка Фонду Притули Анна Гвоздяр, — Ми зацікавлені в тому, щоби на цьому проєкті відпрацювати процеси, які потім можна буде застосувати в масштабах країни".

Також Сергій Притула, Юлій Морозов з іншими представниками команд ОВГ та БФ  побували у Зеленодольській та Нововоронцовській громадах.

Фото: з Facebook - сторінки ОВГ



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW