Одесит організував схему виїзду ухилянтів до Молдови, - ФОТО



Правоохоронці повідомили 41-річному жителю Одеси про підозру в сприянні незаконному виїзду з України чоловіків призовного віку.

Про це розповіли у пресслужбі ГУНП. 

Для безперешкодного перетину транзитної зони до Республіки Молдови одесит забезпечував чоловіків, які намагалися уникнути мобілізації, реєстрацією їхнього місця проживання на території прикордонного району та фіктивними довідками про інвалідність. Вартість таких послуг складала 5900 доларів США.

Затримали правопорушника, коли він їхав з клієнтом до пункту пропуску в місті Рені. Під час обшуку в автомобілі фігуранта правоохоронці виявили 200 доларів США, отримані в якості передоплати за свої послуги, мобільний телефон, а також готовий пакет документів для чергового "ухилянта".

Поліцейські повідомили правопорушнику про підозру в сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України порадами, вказівками, наданням засобів, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів.

Такі дії караються позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

Слідство триває. Правоохоронці встановлюють повне коло причетних до злочину осіб.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW