У Вінниці представили технологію пошуку мін на полях за допомогою сільгосптехніки



Вінницьке підприємство розробило технологію дистанційного пошуку мін на полях за допомогою сільськогосподарської техніки. Розробку представив засновник компанії «ФРЕНДТ» Віталій Шуберанський.

Про це повідомляють у Вінницькій обласній раді. 

Розробники наголошують, що весь процес відбувається дистанційно й без участі людини. До створення цієї технології долучилися науковці Вінницького національного технічного університету.

"На трактор кріпляться металодетектори, один – спереду, два - позаду. Ширина охоплення – 6 м. Трактор рухається полем в автоматичному режимі зі швидкістю 3 км на годину. Металодетектор, що попереду, фіксує інформацію та передає її на диспетчерський центр в режимі онлайн, - розповів Шуберанський. - Якщо небезпечний предмет виявлений на шляху трактора, машина автоматично зупиниться і буде чекати подальших вказівок від оператора".

За його словами, ця технологія актуальна для регіонів України, де відбувалися бойові дії. Зокрема – Київської, Чернігівської, Сумської областей.


"Згодом технологія стане актуальною для 30% від окупованої території України, – пояснює Віталій. – Крім цього, за допомогою нашого спільного з ВНТУ навчального центру плануємо проводити навчання новим технологіям для людей, які втратили роботу, давати їм нову кваліфікацію. Спеціалізована техніка коштує мільйони доларів, а ми можемо брати господарську техніку, що не використовується у виробництві, і завдяки цьому розробка має низьку собівартість".

Технологія передбачає використання безпілотних пристроїв, які забезпечують пошук вибухонебезпечних предметів і їх маркування на полях. Це спростить роботу вибухотехнічних служб, які займаються розмінуванням деокупованих територій.



Джерело: https://vinbazar.com/



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW