Без масових купань у Дніпрі, з освяченням води у храмах: як у Запоріжжі святкують Водохреще, - ФОТОРЕПОРТАЖ



Сьогодні, 19 січня, християни східного обряду святкують Водохреще (Хрещення Господнє, Богоявлення або Йордан). В цей день люди освячують воду та здійснюють обряд омовіння у водоймах. Через потенційні загрози країни-агресора масові купання заборонили, сотні вірян приходили освячувати воду до запорізьких храмів. 

Як пройшло богослужіння з нагоди Водохреща у Соборі Святої Трійці ПЦУ, далі у фоторепортажі 061.

Єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій закликав провести сьогоднішній день у молитвах, в тому числі тих, хто заходиться в тимчасовій окупації або на фронті. 

- Українські йорданські традиції не мають такого звичаю купання в ополонках на Йордан. Є люди, так звані моржі, для них це звичайне купання. Але йти і випробовувати бога, чи отримаєш ти благодать, навряд, а от запалення легенів - більш вірогідно. Це не наша традиція і ми не закликаємо до цього, ні в якому разу, - наголосив Фотій.

Як повідомили в облуправлінні ДСНС, в р.Дніпро обряд омовіння здійснили кілька десятків запоріжців. На Центральному та Правобережному пляжах чергували правоохоронці та 25 рятувальників, 3 одиниці техніки ДСНС та 2 рятувальні катери. Надзвичайних подій не зареєстровано. 

Як раніше писав 061, в окупованій Кирилівці партизани підірвали будинок з російськими військовими.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW