Маріупольські журналісти зібрали 200 фотографій старого Маріуполя, щоб зберегти для історії



Маріупольські журналісти Іван Станіславський та Андрій Василенко зібрали більше 200 фотографій дореволюційного Маріуполя. 

"Ми з Андрієм Василенком  розпочали проєкт по акумуляції історичних даних про Маріуполь. Усю знайдену інформацію ми викладаємо у відкритий доступ, тим самим захищаючи від зникнення. Де-факто ми хочемо зробити те, чим повинен був займатися всі ці роки Маріупольський краєзнавчий музей. Кожен може допомогти справі, поділившись своїми архівами", - повідомив Станіславський.

Всі Різдвяні свята колеги збирали листівки, сортували, готували до публікації листівки з видами дореволюційного. Їм допомогли Галина Балабанова та Іван Чуйков.

Результат в вільному доступі всім бажаючим: Дореволюційні листівки з видами Маріуполя

"Понад сто років тому, листівки  друкувалися у місцевих типографіях під спільною назвою «Приветъ изъ Маріуполя». В новітній час найбільшим зберігачем таких листівок був маріупольський колекціонер Леонід Морозов, але після його смерті, подальша доля колекції лишається невідома. Все що зберігалось у фондах Маріупольського краєзнавчого музею, скоріше за все, знищено. Тому ми вирішили присвятити час, щоб зібрати те, що є у відкритому доступі", - пояснюють автори ідеї.

Вони підкреслюють: все це можна копіювати та поширювати, аби історія Маріуполя зберігалась.

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW