Назвали попередню вартість відновлення брами Личаківського кладовища, яку розтрощив водій авто



Попередньо необхідно 710 тис. грн, щоб відновити пошкоджену браму Личаківського кладовища. Це має оплатити водій-порушник.

18 січня у пресслужбі Львівської міськради повідомили, що попередня вартість відновлення брами на Личаківському кладовищі, яка була пошкоджена внаслідок ДТП, становить 710 тис. грн. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради. 

Зазначимо, нетверезий водій влетів у одну з головних брам Личаківського цвинтаря – з боку вул. Шімзерів. Внаслідок наїзду конструкція змістилася та вкрилася тріщинами.

"Удар був такої сили, що зрушив усі кам'яні блоки. Тож для проведення ремонтно-реставраційних робіт майже 2/3 брами доведеться демонтувати до основи, тріснуті блоки  - замінити на нові, а тоді знову зібрати всі елементи.

Сподіваємося, що водій, який пошкодив браму, оплатить усі ремонтні роботи. Дирекція "Музей "Личаківський цвинтар" передала правоохоронцям відповідні матеріали з камер відеоспостереження. Також поліцейським нададуть і попередній кошторис на виконання робіт", - зазначила в.о.начальника управління охорони історичного середовища міськради Маріанна Мороз.

Пошкоджена брама на Личаківському кладовищі
Фото: Олександр ДмитрівПошкоджена брама на Личаківському кладовищі
Фото: Олександр Дмитрів

Довідково. Брама з боку вул. Шімзерів була збудована у 1901 р. в неоготичному стилі з пісковика. На ній розміщений медальйон із зображенням Матері Божої, авторства Еміля Шредля. Востаннє ремонтно-реставраційні роботи цієї брами виконували у 2015 році.

Читайте також:У віці 100 років помер почесний громадянин Львова та сотник УПА Мирослав Симчич

Фото на головній: Олександр Дмитрів



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW