Що відбувається у Соледарі. Ситуація станом на 17 січня



Станом на вівторок, 17 січня, українські військові перебувають у Соледарі та дають відсіч окупантам РФ, заявив у коментарі Суспільному речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

За його словами ситуація залишається такою, як учора. 16 січня він казав, що Росія не захопила місто на Донеччині, а ЗСУ виконують два завдання: не дають окупантам системно прорвати оборону та намагаються максимально знекровити ворога.

«Наші підрозділи знаходяться там і постійно вражають вогнем противника», — повідомив Череватий Суспільному.

Напередодні він наголошував, що ЗСУ успішно вдавалося місяцями виконувати вищезгадані завдання на Донбасі і українські сили знищують ворога «в промислових масштабах», не даючи йому стратегічно просунутися.

У перші тижні 2023 року Росія зосередила максимальні зусилля на спробі захопити Соледар. Українські захисники продовжують обороняти місто, тривають запеклі бої.

За даними Міноборони, окупанти кинули на донецький напрямок майже всі основні сили. Речник Східного угруповання військ Сергій Череватий повідомляв, що Росія використовує там бойові підрозділи «вагнерівців», а також підрозділи інших видів військ РФ.

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW