У Кам'янці-Подільському надали понад 4 мільйонів гривень на придбання ендоскопів



У КНП "Лікувальний діагностично-консультативний центр" приступив до роботи новий ендоскопічний комплекс японського виробництва "PENTAX", на якому проводяться гастроскопічні, колоноскопічні та бронхоскопічні  обстеження.  

 Директор Центру Борис Ярославович Цвігун говорить про подію:

Ми були піонерами  по запровадженню ендоскопії  не тільки в області, а й західному регіоні.  До лікаря-ендоскопіста  Віктора Васильовича Крайніка приїздили  тисячі людей з навколишніх областей.  Зараз естафету перейняв  Ігор Анатолійович Булатович. Він  сумлінно працює і старається утримати ту високу планку, що встановив попередник. 

Минулого року  одразу три ендоскопи у Центрі вийшли з ладу, що поставило заклад у дуже складне становище. Та коли я доповів про це на бюджетній депутатській комісії, одразу надійшла пропозиція від голови комісії Бойка про виділення коштів на ендоскопічне обладнання із резервного фонду міста. Я щиро вдячний депутатському корпусу, міському голові,  які підтримали пропозицію і надали 4млн. 286 тис. грн. на придбання ендоскопів.  

Наш медаклад теж вніс свою лепту в обладнання сучасного ендоскопічного комплекса,  закупивши  електрохірургічний апарат виробництва Польщі. За його допомогою можна проводити малоінвазивні хірургічні втручання (оперативні втручання через невеликі проколи тканин або природні фізіологічні отвори). Він коштує 411 тис. грн. Такий апарат у регіоні є прогресивною новинкою. Перелік оперативних втручань, які можна проводити завдяки  такому апарату дуже широкий.  Малоінвазивні операції коштують дешевше, набагато краще переносяться пацієнтами. 

Малоінвазивні операції  на сьогодні не фінансує НСЗУ. Та ми пішли на закупівлю апарата, бо це розширює наші можливості надавати пацієнтам сучасні послуги. Під час ендоскопічного обстеження при необхідності лікар зможе одразу провести і хірургічні маніпуляції. 

Фото: Медицини КамянцяФото: Медицини Камянця

Ігор Анатолійович Булатович за спеціальністю хірург,  навчався на курсах спеціалізації  з ендоскопії на базі  Львівського обласного діагностичного центру.  Він пояснює можливості нової апаратури:

Основна перевага - виявлення новоутворень, в тому числі злоякісних, на ранніх стадіях. Технологія i-scan SE дозволяє краще побачити структуру слизової  тканини, визначити кордони уражених ділянок. Зазвичай зображення розглядається у червоному спектрі довжини хвилі, тут спектр змінюється на синьо-зелений, що створює необхідний контраст.  Тобто покращується текстура зображення, це дозволяє розгледіти найдрібніші новоутворення.Також апаратура має кращі оптичні можливості, при необхідності  зображення можна збільшувати.

Найближчим часом, коли під єднають комп’ютер до загальної мережі,  увесь процес проводитиметься із фіксацією. При необхідності можна роздрукувати пацієнту фотографії  чи відеозапис обстеження.  

При проведенні гастроскопії  новим гастроскопом  зараз використовується більш тонка трубка, товщина її всього 12 мм. 

Декілька слів щодо стерильності ендоскопів. Витримка інструменту проводиться у  розчинах, які зазначені у наказах МОЗ. Ми користуємось тільки сертифікованими розчинами.Експозиція (витримка у розчині) становить 15 хвилин в найбільших концентраціях, за цей час інструмент повністю знезаражується.  Повідомили у Медицині Камянця.

Ендоскопічну процедуру можна пройти за направленням будь-якого лікуючого лікаря - сімейного, гастроентеролога, пульмонолога та інших. До прикладу, навіть дерматологи  направляють на гастроскопію, адже деякі шкірні хвороби пов’язані  з станом шлунково-кишкового тракту. Якщо є направлення від лікаря - процедура безкоштовна. Якщо людина прийшла без направлення,  ми не можемо їй відмовити, але за огляд потрібно сплатити через касу. 

Запис на ендоскопічний огляд проводиться або безпосередньо в кабінеті ендоскопії (4 поверх), або дистанційно за телефоном 098 8757965.

Читайте також:"Кам’янець-Подільська міська рада запрошує на роботу".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW