Штраф і втрата роботи на 3 місяці: у Кривому Розі водій маршрутки розплатився за "лису резину"



У Покровському районі Кривого Рогу водій маршрутного таксі постав перед судом за перевезення пасажирів мікроавтобусом зі стертими шинами

Про це 0564.ua стало відомо з постанови Жовтневого райсуду в Єдиному реєстрі судових рішень.

Зокрема, з матеріалів справи відомо, що 11 листопада, близько 11:30, патрульні зупинили на 5 Зарічному мікроавтобус Mersedes, який здійснював перевезення пасажирів на 397 маршруті. На задній вісі транспортного засобу були встановлені шини з різним малюнком протектора. Окрім цього, при вимірюванні малюнку протектора шин, патрульні встановили, що його висота становить 1.32 мм (при нормі 2 мм).

У судовому засіданні водій пояснив, що дійсно на одному колесі був інший малюнок, оскільки це запасне старе колесо зі стертим малюнком протектора.

Ще транспортний засіб був оснащений пошкодженими світловідбивними приладами білого кольору, замість визначеного ПДР жовтого.

Зазначається, що водій був згоден усунути всі порушення, попри це працівники поліції склали протокол.

Тож суд визнав чоловіка винним відповідно до частини 4 статті 121 Кодексу України про адміністративні порушення (Стаття 121:  Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами. Частина 4:  Повторне протягом року вчинення будь-якого з порушень, передбачених частинами першою - третьою цієї статті). 

Суд призначив порушнику покарання у вигляді штрафу розміром 850 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на три місяці.

Також водій сплатить судовий збір у розмірі 496,2 гривні.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW