Вчора рашисти випустили по Україні п’ять крилатих ракет Х-22: ЗСУ не може їх збити через відсутність необхідних засобів



Вчора, 14 січня, російські терористи в черговий раз обстріляли Україну. 

Як повідомляє Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук, із п’яти дальніх бомбардувальників Ту-22м3 ВКС РФ по території України було випущено п’ять крилатих ракет Х-22. Пуски здійснювались із Курської області та з акваторії Азовського моря.

Одна із ракет Х-22, запущена з району Курської області близько 15:30 влучила в багатоповерхівку у  Дніпрі.

Олещук зазначив, що немає жодних сумнівів, що по Україні били саме ракетами Х-22, проте збити наше ППО їх не може, адже в Україні немає таких систем, які могли збивати цей тип ракети. Також він підкреслив, що за весь час росія випустила по Україні 210 крилатих ракет і жодну не вдалося збити. 

- Радіолокаційними засобами виявлено приблизне місце запуску, висота, швидкість польоту. Жодних сумнівів, що це була саме ракета Х-22 – немає. У Збройних Силах України немає вогневих засобів, здатних збивати даний тип ракет. З початку воєнної агресії росії по території України було випущено понад 210 ракет цього типу. Жодна – не збита засобами протиповітряної оборони,- говориться у повідомленні.

Микола Олещук пояснив, що маса бойової частини Х-22 – близько 950 кг. Максимальна дальність – до 600 км.При застосуванні із великих відстаней відхилення від цілі може становити сотні метрів.

- Лише зенітні ракетні комплекси, які у перспективі можуть бути надані Україні західними партнерами (йдеться про такі системи, як Patriot PAC-3 чи SAMP-T), здатні перехоплювати дані повітряні цілі,- підкреслив генерал-лейтенант.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW