В Україні запустили реформу пасажирських перевезень: названо 4 головні зміни



В Україні запрацювала реформа пасажирських перевезень. Названо 4 головні зміни, які передбачені.

Чиновники вже назвали транспортну реформу революцією у сфері пасажирських перевезень. Про зміни повідомив у соцмережах заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм. Влада вирішила максимально спростити вихід перевізників на маршрути, підвищити вимоги до якості транспортних послуг, а також створити адекватні умови відкритої конкуренції.

Зазначено, що раніше підприємство чи підприємець, які роками працювали на маршруті, могли продовжувати відповідний дозвіл на роки. Однак тепер їм доведеться кожні п'ять років доводити на конкурсах право працювати на міжобласних маршрутах.

"Скасування можливості продовжувати термін дії дозволу ставить усіх претендентів на маршрут у рівні умови. Новому перевізнику зайти на лінію стане реальніше", - пояснив Найєм.

Серед змін – вимоги до транспорту щодо забезпечення перевезень маломобільних груп населення. З метою підвищення рівня безпеки діятиме бальна система оцінки перевізника за порушення правил дорожнього руху.

Таким чином, на ринку пасажирських перевезень вводять чотири нові правила: конкуренція та якість, цифровізація, відсутність бар'єрів та безпека.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW