У Запоріжжі поліцейські на воді за рік притягли до відповідальності 160 порушників, що завдали збитків майже на 3 мільйони гривень



У 2022 році водні поліцейські Запорізької області притягнули до адміністративної відповідальності 160 порушників. Правоохоронці попереджують та розкривають злочини в акваторії річки Дніпро, Каховського та Запорізького водосховищ. А це - близько 140 кілометрів тільки берегової зони.

Про це повідомили у пресслужбі обласної Нацполіції, передає 061.

Протягом року співробітники підрозділу провели майже 120 патрулювань, зокрема разом із працівниками інших відомств. За цей час викрито 10 фактів незаконного зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом. За всіма фактами відкриті кримінальні провадження.

Так, 21 вересня 2022 року під час патрулювання акваторії Дніпровського водосховища поблизу села Вільноандріївка Запорізького району рейдова група водних поліцейських та рибоохоронного патруля викрила правопорушника, який здійснював незаконний вилов риби сіткою з берега. У такий спосіб він добув 30 кілограмів риби: 150 карасів, 26 пліток, 10 плоскогірок та 2 сазани. Збиток склав понад 300 тисяч гривень.

У листопаді минулого року дізнавачі закінчили досудове розслідування та скерували до суду з обвинувальним актом кримінальне провадження відносно 33-річного мешканця Дніпра. Встановлено, що 7 вересня, перебуваючи на берегу Дніпровського водосховища поблизу села Тернівка Запорізького району на човні з підвісним двигуном правопорушник виловив лісковою сіткою 177 риб.

Діями зловмисника екосистемі завдано збитків на загальну суму понад 295 тисяч гривень. За незаконне зайняття рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду, йому загрожує до трьох років обмеження волі.

Ключовим завданням підрозділу поліцейської діяльності на воді залишається боротьба з браконьєрством та збереження живих водних ресурсів Запоріжжя та області.

За результатами профілактичних заходів щодо виявлення та попередження фактів браконьєрства до адміністративної відповідальності притягнуто 129 осіб.

24 листопада водні поліцейські спільно з державними інспекторами Запорізького рибоохоронного патруля викрили грубе порушення правил рибальства на річці Конка поблизу смт Приморське Василівського району. Двоє місцевих мешканців 20 та 25 років здійснювали незаконний вилов риби з гумового човна за допомогою двох сіток. З місця події вилучені незаконно добуті біоресурси – майже 840 рибин карася та 2 рибини сазана, а також заборонені знаряддя вилову – дві ліскові сітки.

Внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства, державі завдана шкода у розмірі близько 1 332 300 гривень.

Крім того, правоохоронцями задокументовано 32 порушення в сфері торгівлі водними біоресурсами.

Загальний збиток завданий рибному господарству Держави склав 2 993 145 гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі браконьєри нанесли збитків за незаконний вилов раків на 220 тисяч гривень.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW