У Кам’янці-Подільському прийняли бюджет на 2023 рік



За головний фінансовий документ громади на вчорашній сесії Кам’янець-Подільської міської ради проголосували 22 депутати (із загальної кількості 38).

Бюджет на рік становить 1 мільярд 56 мільйонів гривень і вперше є самодостатнім, здатним без дотацій з держави забезпечити життєдіяльність громади.

Як розподілили гроші з міської скарбниці, розповіли у міській раді.

Попередньо на підтримку військових передбачили 5 мільйонів гривень. Надалі ця цифра буде збільшуватися.

На галузь житлово-комунального господарства виділили 107 мільйонів гривень. гроші планують використати на утримання та ремонт доріг і тротуарів громади, влаштування доступних з’їздів, дитячі майданчики, розмітку, відновлення аварійних перекопів, вивезення сміття, прибирання кладовищ, косіння тощо.

Заклали у бюджеті 2 мільйони гривень на реалізацію проєктів-переможців Громадського бюджету, які минулого року не були завершені через воєнний стан. Це такі проєкти як "Територія здоров’я" на вулиці Князя Володимира, інклюзивний спортмайданчик на території ліцею №3, спортмайданчик на території ліцею №10 та майданчик для собак на вулиці Миколи Гордійчука.

На соціальний захист населення виділили 53,1 мільйона гривень. Більшість з цих коштів піде на підтримку малозахищених верств населення.

Серед нових ініціатив – фінансова допомога сім’ям, в яких народилося одночасно двоє-троє дітей, одиноким матерям, матерям загиблих воїнів, пенсіонерам з мінімальним розміром пенсії; надання вдовам Героїв путівок на санаторне лікування.

Це означає, що ці категорії, крім державної, отримають допомогу муніципальну – з бюджету громади, – наголосили у пресслужбі міської ради.

607,1 мільйона гривень (60% бюджету) передбачили на фінансування освітньої галузі: ремонти у школах і дитсадках, зокрема, на заміну вікон, харчування дітей пільгових категорій, підтримку обдарованих дітей громади, забезпечення курсування шкільного автобуса та інші важливі програми.

58,6 мільйона гривень спрямували на сферу охорони здоров’я: меддопомогу в навчальних закладах, безоплатні медикаменти для пільгових категорій, покращення харчування пацієнтів тощо.

Додатково депутати спрямували 100 тисяч гривень для гасіння пожежі на міському сміттєзвалищі, 80 тисяч гривень – на різні заходи Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

У резервному фонді міста залишається понад 28 мільйона гривень.

Крім того, під час сесії надали звання "Почесний громадянин Кам’янця-Подільського" десятьом загиблим Героям нашого міста.

Внесли зміни до питання про податки і збори. Так, з 1 січня до 30 червня, у зв’язку з воєнним станом, встановили додатковий понижувальний коефіцієнт 0,5 по податку на нерухоме майно за об’єкти нежитлової нерухомості. Для цього треба звернутися в податкову інспекцію.

69 контейнерів для твердих побутових відходів передали КП "Спецкомунтранс".

Не знайшли підтримки в депутатів два важливих для міста інвестиційних проєкти, що були на довивченні. Один стосується приміщення колишнього "Укрсоцбанку", власники якого бачать там готель. Інший – створення приватного індустріального парку київським підприємством на базі колишнього заводу Петровського, – повідомили у пресслужбі.

Також не підтримали депутати утворення відділу по роботі з сільськими територіями та відділу інспекторів з паркування. Останній стосується автоматизованого контролю за паркуванням, що дійсно дуже потрібно громаді.

Як зазначив міський голова Михайло Посітко, жодної політики в цьому питанні немає, але якщо треба – для депутатів буде проведено ще одне засідання для детальнішого роз’яснення про досвід інших міст та візуалізації бачення цієї структури.

Також не прийнятою залишилася програма інформатизації «Цифрова громада», що передбачала впровадження електронного врядування, електронних щоденників у школах, забезпечення інтернетом об’єктів соціальної інфраструктури, створення електронного квитка в транспорті тощо.

Читайте також:"Частина Кам'янця залишиться без холодної води".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW