В Дніпрі та області зріс дефіцит електроенергії: графіки відключень світла на 11 січня



Сьогодні, 11 січня в Дніпра та області діють стабілізаційні відключеня світла. Через складну ситуацію в енергосистемі, яка зумовлена погіршенням погодних умов, застосування графіків може вживатися більш суворо.

Про це повідомляє сайт 056.

З графіками можна ознайомитися на сайті ДТЕК Дніпровські електромережі. Якщо ви абонент ЦЕК, то за посиланням.

У разі перенавантаження ресурсів можна перейти на сайт Yasno, який також має стабілізаційні графіки для Дніпра та окремих населених пунктів області.

В Укренерго пояснили, що споживання електроенергії в Україні підвищилось через низьку температуру, посилену сильним вітром у більшості регіонів. Також зросло споживання промисловістю та бізнесом, що є звичним для робочого дня. Внаслідок цього зріс дефіцит потужності, у тому числі і в нічні години. Для забезпечення балансу в енергосистемі до областей доведені ліміти споживання, які діють упродовж всієї доби – з 00:00 до 24:00.

"На жаль, у багатьох областях ліміти вже перевищені, тому для збереження стабільної роботи енергосистеми застосовуються аварійні відключення. Також в окремих регіонах через несприятливі метеоумови (поривчастий вітер) є пошкодження у мережах операторів системи розподілу, ведуться ремонтні роботи", - зазначили в компанії.

Споживачів просять максимально знизити споживання електроенергії. Бізнес-клієнтів просять свідомо ставитися до вимог скорочення споживання електроенергії та обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів.допоки енергетика України потерпає від ворога ми всі маємо дуже свідомо використовувати електроенергію. Кожен збережений кВт⋅г – це величезна підтримка енергетичного фронту.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW