У Сумах патрульні зупинили нетверезого водія, який вночі роз'їжджав містом



Нещодавно, близько опівночі, на вулиці Білопільський шлях охоронці порядку зупинили водія транспортного засобу Daewoo Espero. Та лишень патрульні почали спілкуватися із 40-річним чоловіком, вони виявили в нього ознаки сп'яніння. Керманич цього не заперечував та пройшов огляд на місці зупинки транспортного засобу. Результат був позитивним — 2, 33 проміле, що в понад 11 разів перевищує допустиму норму.

На чоловіка патрульні склали протокол за ч. 1 ст. 10 (Керування транспортним засобом у стані сп'яніння) КУпАП. Від керування його відсторонили.

Нагадуємо про відповідальність за керування транспортними засобами в стані сп'яніння:

  • на громадянина, який вперше сів за кермо у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння чекає адміністративна відповідальність у вигляді штрафу 17 000 гривень та позбавлення права керування автомобілем на 1 рік;
  • якщо водій вдруге порушив вимоги ст. 130 КУпАП, тоді на нього чекає штраф у розмірі 34 000 гривень та позбавлення права керування на 3 роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або адміністративний арешт на 10 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого;
  • у випадку, якщо керманич втретє за рік керував транспортним засобом у нетверезому стані, передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу 51 000 гривень та позбавлення права керування на 10 років та з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника, або адміністративний арешт на 15 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на 10 років та з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника.

Водії, пам'ятайте, що від вашої відповідальності залежить життя і здоров'я учасників дорожнього руху.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW