Під вогнем окупантів Краматорськ, Костянтинівка та Райгородок. Хроніка великої війни: 10 січня



Російські загарбники продовжують вести повномасштабну збройну агресію проти нашої держави.

Генеральний штаб ЗСУ

Під вогнем окупантів Краматорськ, Костянтинівка та Райгородок. Хроніка великої війни: 10 січня , фото-1

Протягом минулої доби противник завдав 8 ракетних та 31 авіаційний удар. Здійснив 63 обстріли з реактивних систем залпового вогню, в тому числі по цивільній інфраструктурі міст Харків, Херсон, Краматорськ Донецької області та Очаків на Миколаївщині. Є постраждалі серед мирного населення. Загроза завдання ворогом авіаційних та ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури залишається на всій території України.

Противник веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському напрямках, намагається покращити тактичне положення на Куп’янському напрямку. Зосереджує зусилля на захопленні Донецької області в межах адміністративного кордону, успіху не має.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Білогорівка, Червонопопівка Кузьміне Луганської області та Соледар, Білогорівка, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Водяне, Курдюмівка, Майорськ, Мар’їнка і Побєда Донецької області.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив обстріли позицій наших військ та цивільних об’єктів в районах населених пунктів Бучки Чернігівської області; Старикове, Шалигіне, Волфине, Попівка, Басівка і Петрушівка Сумської області та Стрілеча, Зелене, Амбарне і Гатище на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах 22 населених пунктів. Серед них - Дворічна, Куп’янськ, Кислівка, Котлярівка і Крохмальне Харківської області та Стельмахівка, Макіївка, Площанка і Діброва Луганської області.

На Бахмутському напрямку противник обстріляв райони понад 25 населених пунктів. Зокрема, Спірне, Берестове, Білогорівка, Соледар та Бахмут Донецької області.

На Авдіївському напрямку вогневого впливу зазнали Авдіївка, Веселе, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку обстріляно Времівку, Велику Новосілку та Вугледар на Донеччині. На Запорізькому напрямку під вогневе ураження потрапили райони 21 населеного пункту. Серед них - Зелене Поле і Новопіль Донецької області та Гуляйполе, Гуляйпільське, Чарівне, Щербаки і Степове на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку від ворожих артилерійських обстрілів постраждала цивільна інфраструктура Чорнобаївки, Антонівки, Золотої Балки та Херсона. 

Національна поліція в Донецькій області

Під вогнем окупантів Краматорськ, Костянтинівка та Райгородок. Хроніка великої війни: 10 січня , фото-2

Протягом доби під обстрілами перебували 11 населених пунктів. Мішенню росіян стали житлові будинки.

Ворог випустив снаряди по містах Авдіївка, Костянтинівка, Бахмут, Краматорськ, смт Велика Новосілка, Курахівка, Райгородок, селах Веселе, Кам’янка, Красногорівка, Олександро-Шультине.

Окупанти вели вогонь з авіації, ЗРК «С-300», РСЗВ «Град», артилерії, мінометів.

Зруйновано та пошкоджено 47 цивільних об‘єктів – 32 житлових будинки, завод, пошта, магазини, кафе, зупинка громадського транспорту, лінія електропередач, автомобілі.

З авіації рашисти вдарили по селу Красногорівка. Інформація щодо жертв та пошкоджень не надходила.

Артилерією ворог накрив селище Курахівка. Руйнувань зазнали 24 приватних та 6 багатоквартирних будинків, є поранені цивільні мешканці.

Чотири ракети «С-300» окупанти спрямували на Краматорський район. Дві з них влучили на територію заводу в Костянтинівці. Один удар прийшовся на Краматорськ та ще один на селище Райгородок – постраждали об’єкти інфраструктури. За попередньою інформацією, мирні жителі не постраждали.

Під масованим вогнем перебував Бахмут. Внаслідок ворожих атак маємо травмованих місцевих мешканців, постраждали співробітники поліції – один поліцейський загинув.

рф поновила штурм Соледара 

Під вогнем окупантів Краматорськ, Костянтинівка та Райгородок. Хроніка великої війни: 10 січня , фото-3

Станом на вечір 9 січня відбувався жорсткий бій, - зазначила Ганна Маляр. 

За словами заступниці очільника Міноборони, в Соледарі ворог наступає буквально по трупах своїх же солдатів, масовано застосовує артилерію, системи залпового вогню та міномети, накриваючи вогнем навіть власних бійців.

Напередодні у вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський повідомляв, що українські воїни перекидають додаткові підрозділи на Бахмут і Соледар, посилюючи вогонь по російських загарбниках.

Британська розвідка 

Під вогнем окупантів Краматорськ, Костянтинівка та Райгородок. Хроніка великої війни: 10 січня , фото-4

Росіяни навряд чи оточать Бахмут, наближча мета РФ — Соледар

"За останні чотири дні російські війська та підрозділи ПВК "Вагнера" тактично просунулися до міста Соледар на Донбасі та, ймовірно, контролюють більшу частину населеного пункту", — йдеться у звіті британської розвідки.

За даними розвідки, наступ у районі Соледару, "швидше за все, є спробою оточити Бахмут з півночі та зірвати українські лінії зв’язку".

Частина бойових дій зосереджена на під’їздах до 200-кілометрових тунелів соляних шахт, що пролягають під територією району.

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW