"Будем тобі українську коляду співати!", - представники ПЦУ вперше заколядували в органах влади Криворізького району, - ВІДЕО



В місцевих органах влади Криворізького району сьогодні, 9 січня 2022 року, вперше виконували колядки представники Православної Церкви України. 

Про це повідомляє сайт 0564.ua з посиланям на власного кореспондента.

Благочинний Криворізького району отець Максим та благочинний Нікопольського райну отець Меркурій разом зі своїми колегами побували сьогодні у Криворізькму районі, де привітали колективи місцевих органів влади з Різдвом Христовим.

З колядками та словами привітання священики навідались до районної ради, де їх зустрів голова райради Віктор Мудрий з колегами. В свою чергу він передав панотцям синьо-жовті значки з Тризубом, які жителі на окупованій території ховали під час окупації від російських агресорів.

Після зустрічі в райраді священики навідались з колядками до районної військової адміністрації. Звертаючись до голови Криворізької РВА Євгена Ситниченка та колективу РВА, отець Максим побажав їм миру, наснаги і Божої допомоги.

Також отець Максим цього дня пообіцяв робити все, що залежить від Криворізького благочиння, для того, аби на криворізькій землі була Україна, українська влада і українська церква.

Додамо, що окрім традиційної колядки "Нова радість стала", у стінах органів влади Криворіжжя прозвучала і колядка "Уставай же, брате", яку у 1946 році виконували вояки УПА. Її викнав благочінний Нікопольщини отець Меркурій.

Уставай же, брате,

Бо вже біла днина,

Бо вже нам ся об'явила  

Дивная новина!        

Уставай з постелі,

Пускай нас до хати,

Будем тобі українську   

Коляду співати!         

Бо ми цеї ночі

Йдем хата від хати,

Нашим браттям українцям   

Заколядувати!            

Бо ми цеї ночі

Не спали на волос,

Хочем знати, чи ти маєш   

Український голос?!        

Бо вкраїнський голос,

То наша органа,

Сивий кожух, чорна шапка, 

Синьо-жовта фана.        

Та й запали свічку,

Постав на віконце,

Хай розквітне Україна,    

Як рожа на сонці!         

Уставай вже, брате,

Бо вже біла днина,

Бо вже нам ся об'явила    

Дивная новина!  



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW