Російська пропаганда за межами здорового глузду



Після повномасштабного вторгнення на територію України російська пропаганда розкрилась у своїх найпотворніших проявах. 

Мабуть, вже всі звикли до того, що РФ готова до вигадування будь-яких нісенітниць, аби знелюдніти українців та шокувати свою віддану аудиторію нестандартними поворотами. І чим далі, тим безглуздішими стають заяви пропагандистів і російських політиків. 

Ми вже неодноразово зустрічались з прикладами російської пропаганди, які межують з безглуздям. Сьогодні розглянемо деякі з тих, які вже увійшли в історію сучасної пропагандистської машини. 

Розп’ятий хлопчик 

Всім відомий сюжет, який перетворився на мем - “розп’ятий хлопчик” у Слов’янську. Головна героїня Галина Пишняк, мешканка міста, так розповідала про “звірства бандерівців” на російському телебаченні: 

“Взяли ребенка трех лет, мальчика маленького в трусиках, в футболке, как Иисуса на доску объявлений прибили. Один прибивал, двое держали. И это все на маминых глазах. Маму держали. И мама смотрела, как ребенок истекает кровью. Крики. Визги. И еще взяли надрезы сделали, чтобы ребенок мучился. Там невозможно было. Люди сознание теряли”.

Жодного відео, жодної фотографії, жодного свідчення, що підтверджують це “розп'яття”, немає. А батьки жінки взагалі розповіли журналістам ТСН, що на їхню думку, дочка розповіла цю історію за гроші. 

Бойові комарі та голуби  

Після вторгнення на територію України у 2022 році, пропагандисти вийшли на новий рівень та запустили феєричні фейки про біолабораторії, бойових птахів та комарів, які воюють проти РФ на стороні України. 

Так, про бойових заражених комарів, яких розносять дрони, було озвучено навіть в ООН. Постійний представник Росії в ООН Василь Небензя розповів, буцімто навесні на Херсонщині росіяни знайшли три безпілотники, які можуть розносити комарів, заражених збудниками хвороб. Жодних доказів росія не надала, а світова спільнота сприйняла ці заяви досить іронічно. 

Російський дипломат розповідав також про птахів-убивць та кажанів-отруйників.

Найманці-сатаністи 

Ведучі телеканалу “Россия-24” випустили сюжет з назвою “Найманці сатани”, у якому розповіли про найманців в Україні - колишніх спецпризначенців США, які поклоняються дияволу у прямому значенні. Буцімто в цій команді є свій прапор з окультною атрибутикою. Якогось відео- чи фото- підтвердження цьому немає. Подібні фейки орієнтовані на російську аудиторію. 

Клонування військових 

Російська пропаганда також розповідає про клонування українських військових. Так званий “розвідник ЛНР” у коментарі пропагандистам заявив, що кількість українських військових настільки велика, ніби їх клонують. Так, почалась розповсюджуватись конспірологічна теорія про "клонування" українських військових. 

Міністерство оборони України ж висміяло пропаганду росіян: 

Далі будуть "суперсолдати", генетично модифіковані в секретних біолабораторіях. Капітан Україна? Ні. Кожен солдат ЗСУ - супергерой", - підкреслюють у відомстві.

Тож, чи варто взагалі вірити тому, що розповідають російські ЗМІ після таких відвертих фейків? Здається, це питання риторичне. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW