У 2022 році бізнес в Україні сплатив податків на 80 млрд гривень більше, ніж у 2021



Українські громадяни та бізнес минулого року сплатили до державного бюджету понад 900 млрд грн. Ще 425 млрд сплачено до Пенсійного фонду та фондів соціального страхування.

Про це повідомив у Телеграм Прем’єр - міністр України Денис Шмигаль.

Близько 1 трлн грн Украіна отримала від наших міжнародних партнерів, зокрема:

410 млрд грн надали США

390 млрд грн — країни Європейського Союзу та його інституції разом із Європейським інвестиційним банком

88 млрд грн було отримано від МВФ

60 млрд грн від Канади

35 млрд грн від Великої Британії

34 млрд грн від Світового банку

17 млрд грн від Японії.

«Завдяки цій допомозі у 2022 році ми зробили неможливе та профінансували абсолютно всі видатки бюджету. Ми не затримували жодного дня ані пенсії, ані соціальні виплати, ані зарплати вчителям чи лікарям. Профінансували всі ці видатки в повному обсязі і вчасно», - наголосив Шмигаль.

Він також зауважив, що у 2022 році бізнес сплатив податків на 80 млрд грн більше, ніж у 2021-му.

Керівник уряду подякував представникам бізнесу за стійкість, патріотизм, адаптивність та соціальну відповідальність, які дозволили утримати економіку України на плаву.

Також Денис Шмигаль запевнив, що уряд зі свого боку і надалі допомагатиме приватному сектору. Зокрема, будуть продовжені програми пільгового кредитування, зокрема для відновлення бізнесу, програма грантів єРобота, регуляторні та фіскальні стимули в межах Дія City, індустріальних парків та інвестнянь.

Працюємо також над продовженням «економічного безвізу» з ЄС, покращенням логістики та новими маршрутами для експорту української продукції.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW