У Запоріжжі водій через суд вимагає КП «ЕЛУАШ» сплатити йому 140 тисяч гривень за поганий стан доріг



На початку року до Запорізького апеляційного суду потрапила скарга мешканця Запоріжжя, де він просить оскаржити попереднє рішення суду за позовом до Комунального підприємства «Експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів» через відшкодування майнової шкоди в майже 140 тисяч гривень.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

Відомо, що спірна ситуація виникла у середині січня минулого року. У Заводському районі міста на вулиці Оптимістичній сталася ДТП. Відомо, що водій автомобіля Mitsubishi Lancer намагався завчасно зупинити транспортний засіб перед виїздом на заокруглення дороги. Проте, враховуючи, що частина дороги була вкрита ожеледицею, він не впорався з керуванням і зіткнувся з іншим авто.

Суд закрив провадження щодо аварії у зв`язку з відсутністю в його діях події і складу адміністративного правопорушення. Причиною дорожньо-транспортної пригоди є стан дороги, що не відповідала вимогам норм, правил та стандартів безпечної експлуатації та забезпечення безпеки дорожнього руху.

Сам водій заявив, що в результаті аварії він поніс матеріальний збиток згідно з експертної оцінки в 139 968 гривень. Так як відповідальність за наявні недоліки в утриманні вулично-шляхової мережі має нести організація, на балансі та обслуговуванні якої є вказана автомобільна дорога, то водій вирішив, що ця організація і має сплатити йому збиток і подав до суду на КП «ЕЛУАШ».

Комунальники же заявили, що можливо, претензії і справедливі, проте цю дорогу вони взяли на баланс лише 4 лютого 2022 року, а так як аварія сталася в січні, то вони не мають до цього ніякого відношення.

Суд першої інстанції вирішив, що так як КП «ЕЛУАШ» не є належним відповідачем у справі, то вони і не повинні відповідати за завдану шкоду і не задовольнив вимоги водія.

Наразі водій намагається оскаржити це рішення в апеляційній інстанції.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі департамент інфраструктури через суд скасував висновок аудиторів, щодо порушень у тендері з послуг ремонту доріг.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW