«Закривав» студентські сесії за 400 євро – у Житомирі судитимуть декана університету за вимагання та одержання хабаря



Прокурори Житомирської обласної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно посадовця університету за фактом одержання неправомірної вигоди, поєднаної з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, декан факультету одного з університетів міста Житомира повідомив студенту, що відрахує його з університету, бо той не склав сесію. Однак, він може «закрити» сесію за певну винагороду – 400 євро. Аби уникнути негативних наслідків, студент погодився на вимогу декана.

Щоправда, скористатися неправомірною вигодою обвинувачений не встиг: його викрили 08.09.2022, у робочому кабінеті, відразу після одержання обумовленої суми.

Викрито корупційний злочин за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, Управлінням СБУ в області, Управлінням стратегічних розслідувань в області Нацполіції України та СУ Головного управління Нацполіції в області, яке проводило досудове розслідування.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: Житомирська обласна прокуратура



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW