росія очікує нову партію іранських дронів



росія використала близько 660 іранських «шахедів» із передбачених контрактом з Іраном 1750 одиниць. Зараз країна-агресор очікує нову партію дронів - 250-300 штук.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

За його словами, у росії реально є проблеми з арсеналом, в тому числі і з безпілотниками.

"На сьогодні вони використали приблизно 660 дронів-"шахедів". За контрактом передбачено 1 750. Потрібен час для їх доставки та підготовки. Протягом останніх днів вони застосували велику кількість, а ці запаси необхідно поповнювати. За нашими даними, зараз у них буде чергова партія поставки. Скільки це буде – будемо ще уточнювати. Як правило, до цього вони завозили партіями 250-300 штук. Подивимося, як буде цього разу", - сказав він.

Скібіцький пояснив, що масований рій дронів спрямований на те, аби прорвати нашу систему ППО і влучити в об'єкти. Якщо запускати малу кількість – 5-10 – не буде такого ефекту. Також росіяни використовують різні висоти і різні напрямки для обходу протиповітряної оборони, змінюють райони запуску дронів.

"Зараз вони запускають дрони з російського узбережжя Азовського моря, а до цього вони запускали з Криму. Можуть вибрати інший напрямок, на шляху якого в нас є менше систем ППО. Вони будуть намагатися прорватися до об'єктів", - повідомив представник розвідки.

Щоб завадити витоку зброї з Ірану, Сполучені Штати вже вели перемовини з Ізраїлем. Вашингтон застосовує наявні важелі, аби завадити Тегерану реалізовувати схеми постачань озброєнь за кордон.

"Сполучені Штати узгоджують свій підхід із союзниками та партнерами по всьому світу, аби зупинити потік військових технологій з Ірану до росії, а також інших країн-вигнанців", - розповів представник Держдепу США Нед Прайс.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW