На Запоріжжі безробітних залучають до суспільно-корисних робіт: за місяць роботу знайшли для 65 людей



В умовах війни зростає необхідність збільшення кількості трудових ресурсів. Одним із таких ресурсів є залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт.

Про це повідомили у Запорізькому обласному центрі зайнятості, передає 061.

«У період війни, вирішуючи питання зайнятості населення, суспільно корисні роботи можуть пропонуватися зареєстрованим безробітним, - розповіла директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік. - Наразі Запорізьким обласним центром зайнятості укладені договори про організацію та фінансування суспільно корисних робіт з виконавчим комітетом Вільнянської міської ради, Михайло-Лукашівською сільською радою Запорізького району, Біленьківською сільською радою Запорізького району».

Тільки у грудні 2022 року до виконання суспільно корисних робіт вже залучилися 65 безробітних мешканців Запорізького краю.

Передусім, суспільно корисні роботи - це вид тимчасової трудової діяльності працездатних осіб в умовах воєнного стану, які передбачають виконання робіт, що мають оборонний характер, а також ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, які виникли в період воєнного стану, та їх наслідків.

З громадянами, які залучаються до такихробіт укладаються строкові трудові договори та поширюються всі соціальні гарантії трудового законодавства.

Фінансування суспільно корисних робіт, які виконуються зареєстрованими безробітними, здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які вакансії є на ринку праці у Запорізькій області та яких спеціалістів найчастіше шукають роботодавці.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW