Kyivstar, Vodafone и lifecell переглядають ціни на свої послуги: чи зможуть українці оплачувати нові тарифи в 2023-му році



Обстріли енергетичної інфраструктури завдають величезного клопоту й втрат як звичайним громадянам, так і різноманітним сферам бізнесу й послуг в Україні. Кожна ракетна атака приводить до того, що якість мобільного зв'язку погіршується. І хоч оператори роблять усе можливе, аби населення залишалось на зв'язку, на відновлення зруйнованих башт і встановлення генераторів та акумуляторів потрібні немалі кошти. Таке зростання витрат стало причиною перегляду компаніями цін на тарифи для своїх користувачів.

Як уже змінилась вартість тарифних планів?

"Vodafone"

У компанії "Vodafone" деякі тарифні плани вже виросли в ціні. Наприклад, вартість "SuperNetStar" змінилась із 125 гривень на 125 гривень, а ціна "Joice" зросла з 120 гривень до 135 грн. У прес-службі мобільного оператора також повідомили про збитки компанії з початку повномасштабної війни: вони становлять майже 2 мільярди гривень.

"lifecell"

У "lifecell" заявили, що поки перегляду вартості тарифних планів не буде. Проте в компанії не зазначили термін, протягом якого користувачі можуть не перейматися щодо підвищення плати. У цьому році мобільний оператор змінив вартість лише одного свого тарифу - "Смарт Лайф 2020". Його ціна зросла на 30 гривень: із 150 гривень до 180 гривень.

"Kyivstar"

Мобільний оператор "Kyivstar" вніс зміни до своїх архівних тарифних планів у грудні. Так було переглянуто ті варіанти послуг, які запроваджено ще в 2019–2020 роках. Окрім того, зі збільшенням плати за користування мобільним зв'язком та інтернетом зріс і обсяг послуг, які надає оператор своїм клієнтам: підвищилась кількість гігібайтів і хвилин для телефонних дзвінків.

Які ціни чекають на користувачів у 2023 році?

Сумнівно, що росія припинить обстріли нашої критичної інфраструктури. А тому, аби забезпечувати більш-менш стабільний зв'язок, компанії будуть закуповувати генератори й акумулятори. Отже, витрати тільки збільшуватимуться. А значить, зростатиме й вартість тарифів. Цілком імовірно, що послуги можуть стати надто дорогими для багатьох українців.

Читайте також: Крабові палички, кукурудза та яблука - надзвичайно смачний мікс, який буде всім до смаку: салат "Ромашка" до новорічного столу



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW