Житомир: під час пожежі в багатоповерхівці фахівці ДСНС врятували чоловіка та допомогли вийти на вулицю близько 20 мешканцям будинку



26 грудня о 21:13 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в трикімнатній квартирі, що на шостому поверсі однієї з дев’ятиповерхівок м. Житомир.

На місці з’ясувалося, що на сходовій клітині під’їзду спостерігається сильне задимлення. В зазначеному помешканні горіли меблі та домашні речі в одній з кімнат. Рятувальники одночасно допомагали вийти на вулицю мешканцям з верхніх поверхів та гасили пожежу. Загалом на вулицю вони вивели близько 20 жителів. Крім того, з квартири, що на 7-му поверсі по автодрабині фахівці ДСНС врятували 65-річного чоловіка, який через сильне задимлення не міг покинути своє помешкання самостійно через сходову клітину.

Аби загасити пожежу, рятувальники проклали одну рукавну лінію через сходову клітину та ще одну ззовні по пожежній автодрабині. На ліквідацію їм знадобилося менше години.

Вогонь встиг знищити домашнє майно та меблі в одній з кімнат, пошкодив оздоблення коридору. Оперативними діями вдалося запобігти поширенню полум’я квартирою.

Попередня причина пожежі – коротке замикання електромережі. Власницю квартири врятували її двоє собак, які збудили жінку сильним галасом. Коли вона відчинила двері, то побачила, що в коридорі та в одній із кімнат вирує вогонь. Жінка забила на сполох та почала рятувати майно, а сусіди викликали вогнеборців.

Наразі остаточні обставини надзвичайної події встановлюються фахівцями.

ГУ ДСНС України в Житомирській області



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW