На Сумщині СБУ блокувала організовану злочинну групу, яка тероризувала жителів регіону



У Сумській області співробітники Служби безпеки України блокували діяльність організованої злочинної групи, учасники якої систематично грабували місцевих жителів, здійснювали розбійні напади та вимагання.

За даними слідства, до групи входило троє жителів регіону з кримінальним минулим. Зловмисники за надуманими приводами систематично вимагали у мешканців Сумщини гроші за начебто «владнання» ситуації. Щоб змусити потерпілих заплатити, фігуранти застосовували катування, побиття та погрожували зброєю.

У ході спецоперації оперативники затримали за ст. 208 КПК України на Івано-Франківщині організатора злочинної групи, який намагався втекти за кодон, та у Сумах двох учасників під час отримання «данини» від чергової «жертви».

За результатом проведення санкціонованих обшуків в помешканнях та автомобілях зловмисників правоохоронці вилучили банківські картки, мобільні телефони із доказами протиправної діяльності, а також вогнепальну зброю та набої.

Наразі організатору та учасникам злочинної групи повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189, ч. 4 ст. 187, ч. 1 ст. 263 (вимагання, розбій та незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами) Кримінального кодексу України та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Тривають слідчі дії.

СБУ певіряє можливі зв'язки здирників з кримінальниками країни-агресора.

Викриття та затримання зловмисників проводилося Управлінням СБ України в Сумській області спільно з ГУНП в Сумській області за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW