Справа псевдоволонтера з Калуша Віталія Хемича: суд допитав двох потерпілих



26 грудня у Калуському міськрайонному суді, що на Івано-Франківщині, розглядали справу Віталія Хемича, якого підозрюють у привласненні понад 1 млн грн благодійних внесків на підтримку Збройних сил України. Після допиту двох ошуканих свідків суд перенесли на 12 січня, повідомляє Суспільне з місця події.

У суді свідчив потерпілий, приватний підприємець та блогер В'ячеслав Самбурський. Чоловік розповідає, разом з донькою Тетяною, яка також є потерпілою у цій справі, збирали гроші на підтримку військових.

"Попросили нас хлопці, щоб ми купили їм приціл. І ми з дочкою вирішили придбати його. Я знайшов приціл в одному магазині. Мені його майже доставили. Але зателефонував Віталік і повідомив, що може допомогти купити його дешевше", — розповідає В'ячеслав Самбурський.

До цього він не був знайомий з Віталієм Хемичем. В'ячеслав Самбурський переглянув його сторінки у соцмережах, де було вказано, що Хемич допомагає ЗСУ, тож і звернувся за допомогою до нього.

Потерпілий розповідає, наразі всі втрачені гроші — понад 50 тис. грн — йому повернув брат обвинуваченого. На запитання прокурора про те, яку міру покарання варто призначити обвинуваченому Віталію Хемичу, сказав, що це має вирішувати суд.

Також суд допитав ошуканого свідка Артура Зейналяна. Чоловік переказав обвинуваченому 14 995 грн на прилад нічного бачення для свого колеги.

"Працівник нашого колективу пішов служити і ми скидалися йому на нічник. Оперативно збирали велику суму. Вранці 8 червня перерахував гроші Віталію на картку. З часом почало з'ясовуватися, що з нічником проблеми. Я знайомий з Хемичем через сина військовослужбовця з нашого колективу і все",— розповідає Артур Зейналян.

За словами свідка, обвинувачений повернув надіслані йому гроші. Прилад нічного бачення для свого колеги таки придбали.

Інші свідки не з'явилися на судове засідання. Суд ухвалив рішення продовжити розгляд справи 12 січня о 9:30.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW