У міськраді затвердили додаткові функції та відповідальність департаментів та райадміністрацій під час воєнного стану



На позачерговій сесії Запорізької міськради депутати затвердили рішення виконавчого комітету міської ради, що були прийняті ще 24 лютого в зв’язку із введенням воєнного стану в Україні та визначають функції та повноваження департаментів, комунальних підприємств та райадміністрацій під час війни.

Про це повідомляє 061.

Так, департамент освіти і науки міської ради відповідає за розміщення евакуйованих осіб в школах, забезпечення їх харчуванням.

Департамент охорони здоров’я міської ради відповідає за цілодобового чергування бригад медичних працівників центів первинної медико- санітарної допомоги міста та організації роботи спеціалізованої медичної служби, належний стану укриттів на території закладів охорони здоров’я, здійснення контролю за безпечним користування обладнанням подачі кисню тощо.

Департамент культури та туризму міської ради відповідає за забезпечення цілодобової роботи закладів культури за встановленим переліком.

Департамент фінансової та бюджетної політики міської ради відповідає за фінансування всіх необхідних видатків, пов’язаних з організацією стабільного життєзабезпечення міста в режимі воєнного стану.

ЗКПМЕ «Запоріжелектротранс» забезпечує роботу муніципального авто-, електротранспорту, здійснення безоплатного перевезення всіх пасажирів міським електротранспортом, резервування автобусів підприємства в кількості 70 одиниць на випадок евакуації населення та інший рухомий склад для забезпечення транспортування громадян.

Департамент економічного розвитку міської ради, голови районних адміністрацій міської ради відповідальні за створення продовольчого резерву на випадок гуманітарної кризи для всіх соціальних і демографічних груп населення міста.

Також даним рішенням визначено, що розпорядники бюджетних коштів здійснюють закупівлю товарів, робіт, послуг у воєнний час відповідно до умов чинного законодавства.

«Про існування цих рішень не знають прості запоріжці, бо приймаються вони таємно. Суть цих рішень розуміють лише деякі зацікавлені особи. Під прикриттям благих ідей йде дерибан місцевого бюджету. Перед тим, як затверджувати таємні рішення виконкому, що не були оприлюднені, потрібно їх детально перевірити. Ми пропонуємо включити в порядок денний проєкт рішення про створення тимчасової депутатської контрольної комісії щодо перевірки таких рішень», - прокоментував депутат Микола Бєлий.

Голова бюджетної комісії Олександр Кияниця повідомив, що всі рішення виконкому були розглянуті на комісії і раніше жодних питань у депутатів щодо рішень виконкому не було. Микола Бєлий на це повідомив, що насправді не всі рішення були розглянуті на комісії та проголосовані.

Секретар міськради Анатолій Куртєв назвав таку ініціативу зі створенням тимчасової комісії з перевірки «популізмом».

Питання щодо створення тимчасової комісії так і не було розглянуто, бо депутати навіть не захотіли повертатися до порядку денного, аби його включити до розгляду

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW